Balogh László gazdasági szakértő: Magyarország egyre vonzóbb a külföldi befektetőknek

2018. május 13. 11:05

Leginkább németek, szlovákok és románok veszik a magyar lakásokat, ahogy azt az M1 vasárnap délelőtti műsorában Balogh László, ingatlanpiacai szakértő elmondta.

2018. május 13. 11:05

Az ingatlan.com gazdasági szakértője szerint Magyarország egyre vonzóbb a külföldi befektetőknek, a beruházóknak és a lakásvásárlóknak egyaránt.

Balogh László az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt mondta, az összes forgalom mintegy 6-7 százalékát teszik a külföldi vásárlók. Leginkább németek, szlovákok és románok veszik a magyar lakásokat.

A szakértő arról is beszélt, hogy az építőiparban jelentős a szakképzett munkaerő hiánya. Bár van igény az új lakásokra, a beruházóknak is van építési kedve, a munkaerőhiány gátja a bővítésnek. Ez is oka lehet, hogy januárban több mint 40, februárban 26, márciusban már csak 1 százalékos volt az építőipari termelés növekedése; ahogy mondta.

Balogh László szerint hosszú távon a szakképzés fejlesztése, a potenciális munkaerőlétszám növelése lehetne megoldás. Rövidtávon az is előrelendítheti az építőipar helyzetét és kiszámíthatóságát, ha a (jelen állás szerint 2019 végéig érvényben lévő) kedvezményes lakásépítési áfakulcs érvényességét meghosszabbítanák, ahogy vélekedett a szakértő.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2018. május 14. 13:27
"Balogh László gazdasági szakértő: Magyarország egyre vonzóbb a külföldi befektetőknek" "ahogy azt az M1 vasárnap délelőtti műsorában Balogh László, ingatlanpiacai szakértő elmondta." Egy ingatlanügynök mióta gazdasági szakértő???????
Gyalogfarok
2018. május 13. 16:47
nem lenne baj ezekkel a nemetekkel...ha mi is vasarolnank hazakat. lakasokat meg ezt azt ami kell naluk. de ugy latom. hogy egy nemet az egy eves bevetelebol vesz nalunk egy nagy lakast a koruton...es ez valahogy nem stimmel.
Pelso j.
2018. május 13. 13:11
Aha. Tessék mondani, milyen mértékben emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum jövőre..............?
1288-as Soros zsoldos
2018. május 13. 13:02
A hír az lenne,ha magyar dolgozó kisemberek vennének lakásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!