Orbán mintaállama, ez az autokrácia így is szedi áldozatait

2023. február 7. 14:23

Parászka Boróka
Facebook
Erdogan elüldözte Törökországból a civilszervezeteket, segélyszervezeteket, a török alkalmazottakat, önkénteseket pedig üldözte, börtönbe zárta.

„Most, hogy Erdogan teljesen érthető módon, és helyes módon nemzetközi segítséget kér, és mennek is a segítőcsapatok mindenhonnan, azért emlékeztessünk:

ugyanez az Erdogan elüldözte Törökországból a civilszervezeteket, segélyszervezeteket, a török alkalmazottakat, önkénteseket pedig üldözte, börtönbe zárta. A nemzetközi közösség ellen uszított. Izolálta az országát.

Azok a tömbháznegyedek, amelyek most tömegesen dőltek össze jelentős részben olyan időszakban épültek, amikor csúcsrajárt a korrupció az országban – Erdogan alatt. Nagyon sok épület került úgy átadásra, hogy nem történt megfelelő ellenőrzés: valóban földrengésbiztosak-e ezek a lakóházak a földrengésnek fokozottan kitett térségben?

Nem erre számított, és nem ezt várta sok sok ember, amikor azt mondták (mondtuk), hogy az Erdogan korrupt önkényuralmának össze kell omlania. De így történt: felmérhetetlen károkkal, fájdalmas, feldolgozhatatlan katasztrófákkal. Orbán mintaállama, ez az autokrácia így is szedi áldozatait.

És mi van a másik mintaállammal, Oroszországgal. Mi történne, ha az ukrajnai háborús övezetben, vagy Oroszországban történne hasonló katasztrófal (Ne, ne, ne történjen!) Akkor Putyin is kérné a nemzetközi közösség segítségét? Reméljük kérné. Reméljük egyszer katasztrófa nélkül is felfogják ezek a diktátorok, autokratá, hogy az izoláció nem csak értelmetlen, de elfogadhatatlan. Hogy a nemzetközi közösség azért létezik, hogy közösségként egymás mellett tudjunk lenni. Aleppótól Kijevig. És Budapesttől Brüsszelig.”

***

Szakértő Ankarából: Katasztrofális a helyzet a földrengés után

***

Brutális videók a törökországi földrengésről (18+) (videó) | Mandiner

Nyitókép: MUSTAFA KAMACI / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát ha szabadon folytathat politikai agitációt az Amnesty, a Transparency, és társai, akkor a földrengéskor ők, mint kiképzett mentési szakemberek, egyből rohantak volna túlélőket keresni?

Az izoláció elfogadhatatlan. Ja.
A művelt Nyugat ezért izolálná az oroszokat. Záratná ki mindenhonnan, kobozná el vagyonukat, igaz?
Jól van Boróka, jár a csont!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés