Magyarországon a korrupció nem működési zavar, hanem az állam működési módja

2023. január 31. 20:53

Bartus László
Amerikai Népszava
Amit a Nyugat rossznak tart és korrupciónak nevez, az a fejlett illiberális fasiszta társadalom, a nemzeti együttműködés rendszere optimális működési módja.

„Vannak olyan mutatók, amelyek csak a bukott Nyugat szemében számítanak negatív rekordnak, a fejlett és virágzó illiberális diktatúrákban a legpozitívabb visszajelzésnek számítanak arról, hogy jó úton járnak. Ilyen például az oktatás és az egészségügy leépítése, mert a fejlett illiberális fasiszta diktatúra nem önállóan gondolkodó egyéniséget, hanem agymosott tömegembereket nevel, akik érzelmi alapon közelednek mindenhez. S csak a lehanyatlott és végleg megbukott, nyeszlett Nyugat akar életben tartani nem egészséges és nem erős embereket, akik csak viszik a pénzt.

Sok más mutató mellett az egyik legfontosabb az, amit az önmagát túlélt és az utolsókat rúgó liberális Nyugat »korrupciónak« nevez, amihez kitartóan negatív értékelést és érzetet társít, miközben az, amit a Nyugat rossznak tart és korrupciónak nevez, az a fejlett illiberális fasiszta társadalom, a nemzeti együttműködés rendszere optimális működési módja. Ezért, amikor a halálra ítélt Nyugat a fejlett magyar illiberális fasizmusról azt gondolja, hogy a legnagyobb korrupciós index leminősíti, valójában visszaigazolja, hogy elérte működése optimumát, megközelítette a teljességet.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés