A legnagyobb hazugság az, hogy a Fidesz úgy tesz, mintha érdekelné és kötné őt a magyarok akarata

2023. január 27. 21:12

Ha azt szeretnénk tudni, hogy mennyire érdekli valójában ezt a rendszert a népakarat, Debrecenre érdemes egy pillantást vetnünk.

2023. január 27. 21:12
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András

„Nem az a legnagyobb hazugság a nemzeti konzultációs óriásplakátokban, hogy »a magyarok 97 százaléka« mondott nemet az uniós szankciókra, miközben csak alig 1,4 millióan küldték vissza a kérdőíveket. Ez is nagy hazugság, de nem a legnagyobb.

A legnagyobb hazugság az, hogy a Fidesz úgy tesz, mintha érdekelné és kötné őt a magyarok akarata, miközben Orbán Viktor sorra szavazza meg a szankciókat, a »nemzeti konzultáció« állítólagos eredményeit pedig csak az EU elleni hangulatkeltésre és az általa okozott hazai megélhetési válság elfedésére használja.

Ha azt szeretnénk tudni, hogy mennyire érdekli valójában ezt a rendszert a népakarat, Debrecenre érdemes egy pillantást vetnünk. Papp László fideszes polgármester már most kijelentette, hogy akár az emberek akaratával szemben is támogatja a környezetszennyező kínai akkumulátorgyár betelepítését a városba.

Kérdem én: ha arra képes a kormány, hogy újabb milliárdokból teleplakátolja az egész országot a magyarok akaratára hivatkozva, arra miért nem képes, hogy megkérdezze őket a valódi nemzeti sorskérdésekről? Csak addig fontos a magyarok véleménye, amíg az EU-t lehet bomlasztani vele, de ha már a tiszta vízről, élhető környezetről, fenntartható jövőről van szó, akkor már nem számít?

Ha Orbánéknak valóban fontos lenne az emberek akarata, támogatná, hogy népszavazáson döntsenek a saját jövőjükről! A Momentum ezt teszi: ezért kezdeményeztünk népszavazást az akkumulátorgyár sorsáról. Mi azt mondjuk: Debrecenről csakis a debreceniek dönthetnek. Semmit róluk, nélkülük.”

Nyitókép: Facebook

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onlye
2023. január 30. 05:16
Bukni fog a fidesz!
galancza
2023. január 29. 15:55
balos-ballikos patkányok! ha kormányon lennétek hogyan fejlesztenétek a magyar gazdaságot, hogyan emelnétek az átlagemberek életszinvonalát, ha nem akartok akkumlátort, olajat, gázt, szenet,lignitet, uránt használni. Hogyan akartok elektromos autókat, rollereket üzembe helyezni a többi helyett ha nem gyártunk akkumlátort? Miből akartok külföldről akkumlátort venni ha nem lesz magyar ipar. Mert ha semmilyen energiahoprdozó nem felel meg nektek akkor nem lesz ipar, nem lesznek munkahelyek, nem lesz adóbevétel, és totál szegénység fog uralkodni.....de hát nektek ez a célotok, mert magyargyűlölő komcsináci patkányok vagytok. nektek némtország a példaképetek mostanában, azt mondjátok hogy őket mindenben utánoznunk kell. Akkor miért nem zavar az erfurti kínai akkumlátorgyár benneteket ? ASz miért nem példa nektek mocskos balos-ballikos patkányok?.......
galancza
2023. január 29. 15:47
fegyőr patkány! Hogyan akarsz elektromos rollereket használni és mosni ha nincs akkumlátor. Hogyan akarsz zöldenergiát atom, szén , olaj, gáz helyett ha nincs akkumlátor. Hogyan legyen magyar ipar , magyar jólét, ha szerinted semmilyen energiaforrást nem szabad használnunk? Oké, tudom hogy ezek értelmetlen kérdések irányodba,mert te totálisan tönkre akarod tenni M.o.-ot és ki akarod irtani a magyarokat a Föld minden országából.
Laka
2023. január 29. 15:11
Gyári beruházások az gazdasági kérdés. Arról nem szoktak népszavazást tartani. Kérdezzük meg akkor arról is az embereket hogy akarnak e adózni. Gyurcsány hányszor kérdezte meg az embereket akármilyen ügyben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik