A legnagyobb hazugság az, hogy a Fidesz úgy tesz, mintha érdekelné és kötné őt a magyarok akarata

2023. január 27. 21:12

Fekete-Győr András
Facebook
Ha azt szeretnénk tudni, hogy mennyire érdekli valójában ezt a rendszert a népakarat, Debrecenre érdemes egy pillantást vetnünk.

„Nem az a legnagyobb hazugság a nemzeti konzultációs óriásplakátokban, hogy »a magyarok 97 százaléka« mondott nemet az uniós szankciókra, miközben csak alig 1,4 millióan küldték vissza a kérdőíveket. Ez is nagy hazugság, de nem a legnagyobb.

A legnagyobb hazugság az, hogy a Fidesz úgy tesz, mintha érdekelné és kötné őt a magyarok akarata, miközben Orbán Viktor sorra szavazza meg a szankciókat, a »nemzeti konzultáció« állítólagos eredményeit pedig csak az EU elleni hangulatkeltésre és az általa okozott hazai megélhetési válság elfedésére használja.

Ha azt szeretnénk tudni, hogy mennyire érdekli valójában ezt a rendszert a népakarat, Debrecenre érdemes egy pillantást vetnünk. Papp László fideszes polgármester már most kijelentette, hogy akár az emberek akaratával szemben is támogatja a környezetszennyező kínai akkumulátorgyár betelepítését a városba.

Kérdem én: ha arra képes a kormány, hogy újabb milliárdokból teleplakátolja az egész országot a magyarok akaratára hivatkozva, arra miért nem képes, hogy megkérdezze őket a valódi nemzeti sorskérdésekről? Csak addig fontos a magyarok véleménye, amíg az EU-t lehet bomlasztani vele, de ha már a tiszta vízről, élhető környezetről, fenntartható jövőről van szó, akkor már nem számít?

Ha Orbánéknak valóban fontos lenne az emberek akarata, támogatná, hogy népszavazáson döntsenek a saját jövőjükről! A Momentum ezt teszi: ezért kezdeményeztünk népszavazást az akkumulátorgyár sorsáról. Mi azt mondjuk: Debrecenről csakis a debreceniek dönthetnek. Semmit róluk, nélkülük.”

Nyitókép: Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A balos módszer ismert és átlátszó: egy általuk vezényelt-vezérelt csoport cirkuszol az előtérben, média-eseményt produkálva, hogy demokrácia-deficitet emlegethessnek. Alinsky nagyobb dicsőségére...

Ezt ők nem képesek megérteni. Reménytelenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés