Másolják Magyarországot a lengyelek: bejelentették a rezsicsökkentést a „putyinfláció” ellen

2022. november 25. 21:50
A lengyel kormányfő hangsúlyozta: Oroszország Ukrajna elleni támadása teljesen destabilizálta az energiapiacot.

A gáznemű tüzelőanyagok árát valamivel több mint 200 PLN/MWh áron garantáljuk, és az elosztási díjakat az idei szinten fagyasztjuk be – jelentette be Mateusz Morawiecki.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy tisztában van azzal, hogy sok gázzal fűtő család aggódik a következő hónapok miatt, ezért a kormány olyan megoldásokat készített elő, amelyek „megkönnyebbülést hoznak a putyinfláció idején”: a kormány garantálja a gáznemű tüzelőanyagok 1 MWh-ért valamivel több mint 200 zlotyt, és az elosztási díjakat az idei szinten befagyasztja.

A lengyel kormányfő a Facebookon közzétett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Oroszország Ukrajna elleni támadása teljesen destabilizálta az energiapiacot. Mint mondta, a gázárak „olyan szintre emelkedtek, amire még nem volt példa a történelemben”.

A háború következményei az egyszerű polgárok zsebét sújtják. Tudom, hogy sok család, amely gázzal fűti otthonát vagy lakását, aggódik az előttünk álló hideg hetek vagy hónapok miatt.

Az iskolákban, bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban vagy kórházakban dolgozók aggódnak. Szeretném azonban megnyugtatni Önöket – a kormány a helyén áll, és olyan megoldásokat készített elő, amelyek megkönnyebbülést hoznak a putyinfláció idején” – mondta Mateusz Morawiecki miniszterelnök a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés