Itt a vége: ezentúl törvény tiltja az LMBT-propagandát Oroszországban

2022. november 24. 15:05
Az orosz parlament megszavazott egy törvénycsomagot, amely megtiltja az LMBT „propagandáját”.

Egyhangúlag megszavazott az orosz parlament alsóháza csütörtökön egy törvénycsomagot, amely mind a fiatalkorúak, mind a felnőttek körében

megtiltja az LMBT, a pedofília és a nemi átalakítás „propagandáját” Oroszországban.

A harmadik olvasatban elfogadott szabályozás a reklámokra, a könyvekre, a filmekre és az audiovizuális szolgáltatásokra vonatkozik. A törvények hatályba lépését követően tilos lesz olyan filmeket bemutatni, amelyek a „nem hagyományos” szexuális kapcsolatokat és preferenciákat, valamint a nemi átalakítást népszerűsítik.

Emellett tilos lesz ilyen tartalmú árukat forgalmazni, beleértve a külföldi eredetűeket is. A törvény megsértése súlyos pénzbírsággal jár majd. A magánszemélyeknek például 400 ezer rubelig (2,6 millió forint), a jogi személyeknek pedig ötmillió rubelig (32,7 millió forint) terjedő büntetést kell majd fizetniük az „LMBT-propagandáért”. A külföldiek 15 napos adminisztratív letartóztatásra vagy kitoloncolásra is ítélhetők. 

A pedofília propagálásáért való felelősségre vonás magánszemélyek esetében 800 ezer rubelig (5,2 millió forint), szervezetek esetében pedig tízmillió rubelig (66 millió forint) terjedő pénzbírság lesz.

A külföldi állampolgárok ezért is kiutasíthatók lesznek Oroszországból.

Ha „nem hagyományos” szexuális kapcsolatokról és preferenciákról fiatalkorúak körében terjesztenek információt, illetve ha az a nemváltoztatás szándékát keltheti bennük, a magánszemélyek 200 ezer rubelig (1,3 millió forint), a jogi személyek pedig 4 millió rubelig (26 millió forint) terjedő büntetéssel sújthatók.

A szigorítások betartásának felügyeletére az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyeletet (Roszkomnadzor) jogosították fel. „Tilos népszerűsíteni a nem hagyományos szexuális kapcsolatokat.

A döntés megvédi gyermekeinket, hazánk jövőjét az Egyesült Államok és az európai államok által terjesztett sötétségtől.

Nekünk saját hagyományaink és értékeink vannak. Önök támogatták ezeket a törvényeket. Köszönöm!” – hangoztatta a módosítások egyik társszerzője, Vjacseszlav Vologyin, az Állami Duma (parlamenti alsóház) elnöke.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter korábban, az előkészítés szakaszában elítélte az „LMBT-propaganda” betiltását célzó törvénytervezetet. A szigorítások egy másik társszerzője, Alekszandr Hinstejn kormánypárti képviselő az új szabályozást Blinkennek adott válasznak nevezte.

(MTI)

Az oroszok szerint az LMBT-propaganda a hibrid hadviselés alkotóeleme

***

Oroszország megbírságolta a TikTokot, mert nem távolította el az LMBTQ-propagandát

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MI NEWS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A háborútól még betilthatják az LMBTQ propagandát. Épeszű országok ezt megteszik még az előtt, hogy ez a tevékenység nyugati mintára szárba szökkenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés