New York Times: A magyar futball feléledt, és ezt a sportért rajongó Orbán Viktornak köszönheti!

2022. november 23. 10:24
Az amerikai lap szerint Magyarország focija kisebb feltámadáson megy keresztül, köszönhetően az adókedvezmények sorozatának.

Úgy kezdi cikkét a The New York Times, hogy egy elmélet szerint az 1930-ban győztes Uruguay kivételével minden labdarúgó világbajnok csapatra hatással voltak azok a magyar edzők, akik az első világháború után vándoroltak ki a világ minden tájára. A szerző szerint ez is bizonyítja, hogy Magyarország és Közép-Európa a modern futball olvasztótégelye volt, azonban Jonathan Wilson szerint ma már azonban a labdarúgás szempontjából sivár ez a régió.

Igaz, Magyarország egy kisebb feltámadást mutat, köszönhetően az adókedvezmények sorozatának, melyeket Orbán Viktor, a nagy futballrajongó adott a kluboknak”

– szögezte le a szerző, aki szerint befektetésekkel elérhető némi eredmény, legalábbis nemzeti szinten, hiszen enélkül „elsivatagosodik a futball, amire példa Románia és Bulgária”.

Magyarország nacionalista miniszterelnöke feldühítette sáljával a szomszédait - „objektív" összefoglaló a brit közmédiától

 

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés