Von der Leyen és Zelenszkij telefonált egyet, ez lett a vége: az EU újabb 18 milliárd euróval támogatná Ukrajnát

2022. november 6. 17:00
Az Európai Bizottság elnöke megismételte: az EU mindaddig támogatja Ukrajnát, amíg a hadban álló országnak arra szüksége van.

Az Európai Bizottság havi 1,5 milliárd eurós, összesen legfeljebb 18 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot javasol Ukrajna 2023-as finanszírozási szükségleteinek fedezésére – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap.

A brüsszeli testület Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi telefonbeszélgetésének részleteit ismertetve

közölte: az uniós pénzügyi támogatás Ukrajna számára alapvető fontosságú az állami feladatok kiszámítható és rendszeres finanszírozásához.

A bizottsági tájékoztatás szerint a rendkívül kedvezményes, hosszú lejáratú hitelek formájában nyújtandó támogatás a kamatköltségek fedezése mellett Ukrajna reformjait és az uniós tagság felé vezető útját is segítené. Az uniós pénzügyi csomagot más adományozók támogatásával szükséges kiegészíteni – írták. A támogatási csomagról szóló javaslatot az uniós bizottság már a jövő hét folyamán ismertetni fogja – tették hozzá.

A telefonhívás alkalmával Von der Leyen megerősítette, hogy az EU továbbra is azonnali humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának, különösen a tél folyamán. Megismételte továbbá az EU azon ígéretét, hogy a közösség mindaddig támogatja Ukrajnát, amíg a hadban álló országnak arra szüksége van – tájékoztatott az Európai Bizottság.

Közölték azt is, hogy a két vezető egyetértett az ukrán gabonaexport fenntartásának fontosságában,

ahogy abban is, hogy támogatják a Fekete-tengeri Kezdeményezés keretében a gabona szállítására kijelölt biztonsági folyosó helyreállítását célzó ENSZ-erőfeszítéseket. Leszögezték, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciókat szigorítani kell, valamint eszmecserét folytattak arról, miként reagáljon az EU arra, hogy „Irán negatív szerepet játszik az ukrajnai orosz agresszió támogatásával” – tájékoztatott az Európai Bizottság.

Közben még mindig nem kapta meg Magyarország az uniós forrásokat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincsenek már szavak... a 18 éve TAG Lengyelországnak ms Magyarországnak nem adják oda a pénzt - a senkiházi harmadik (!!!) országnak (amely minden létező objektív mutató szerint ezerszer rosszabb hely demokrácia, jogállam, BÁRMI szempontjából, mint Lengyelország és Magyarország) feneketlenül öntik a pénzt...

Te elmebeteg állat!
Ukrajna szó szerint Eurázsia legkorruptabb országa. Szó szerint.

Mindent, amit kért Zelenszkij.

Azt hallottam, hogy Laosz is havi támogatásért fordult Brüsszelhez súlyos gazdasági, szociális problémáinak megoldása érdekében, s mások is gondolkodnak hasonló kérésen. Álláspontjuk szerint az EU őket is köteles támogatni, hiszen sem Ukrajna, sem ők nem tagjai az EU-nak, így diszkrimináció lenne kérésük elutasítása, közöttük bárminemű különbségtétel.

Kijevnek egyébként igaza van, az EU országaiban felfoghatatlan a jólét, nincs munkanélküliség, szegénység, az uniós országokban élő cigányság lakhatási, egzisztenciális gondjai is régen megoldódtak, az EU-nak egyszerűen nem kell már semmilyen közösségi célra pénzt fordítania, így logikus, hogy korlátlanul támogatni kell a kérelmezőket.

Puzsér ma Neked is próbálta elmagyarázni a Spirit FM adásában - igaz, a fővárosi zsidó értelmiség rádiója, így nem Te vagy a célközönsége - , hogy miért vagytok a béka segge alatt, ciklusról ciklusra.
Puzsér ki volt akadva az ellenzék hosszú évek óta tartó meddő vergődésén, azon, hogy időtlen idők óta képtelenek kormányzati alternatíva felmutatására. Okként a következőket nevesítette:
1/ Orbán vert legközelebb sátrat az emberek lelkéhez.
2/ Világosan fogalmaz, képes megszólítani a tömegeket.
3/ A kormánypárti média agymosását folytat, de Ti, ellenzékiek ezt is szarabbul csináljátok.

Egy DK-s nyugger ketrecharcosnak ez persze magas......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés