Egy bankház mindenek felett

2022. október 1. 7:21

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Korányi Dávid szinte minden egyes – döntően globalista szervezeteknél betöltött – pozíciójában megtalálhatjuk a Gyuri bácsihoz vezető szálakat.

„Nemrég a Karc FM rádió Civil Kör című műsorában voltam vendég, s a témák között szerepelt Márki-Zay Péter vallomása arról, hogy a mozgalma a választások előtt megalakult Action for Democracy nevű alapítványtól kapott hatalmas pénzügyi támogatást az Egyesült Államokból, még a választások után, júniusban is, a teljes összeg pedig megközelítheti a kétmilliárd forintot.

A Magyar Nemzet jóvoltából arra is fény derült, hogy ezt az alapítványt bizonyos Korányi Dávid vezeti, aki – rengeteg fontos nemzetközi megbízatása mellett – éppenséggel Karácsony Gergelynek is a külpolitikai főtanácsadója volt. De az alapítványt támogatja nagyon sok fontos globalista és liberális személyiség, köztük Kati Marton is, aki szoros és jó kapcsolatot ápol Soros Györggyel és fiá­val, Alexander Sorossal. (Nemrég Schiffer András ecsetelte alaposan az alapítványhoz kötődő díszes globalista társaságot.)

A műsorban azt próbáltam részletezni, hogy Korányi Dávid szinte minden egyes – döntően globalista szervezeteknél betöltött – pozíciójában megtalálhatjuk a Gyuri bácsihoz vezető szálakat, nem beszélve arról, hogy Korányi Dávid Bajnai Gordon – és persze Gyurcsány Ferenc – embere, előbbi kormányában is külpolitikai tanácsadó volt, Bajnainál pedig szakállamtitkár. Bajnai Gordon egyik legfontosabb tulajdonsága pedig az, hogy ezer szálon kötődik Gyuri bácsihoz, többek között a Külkapcsolatok Európai Tanácsában (ECFR), de számos más projektben működtek már együtt.”

Kiemelt kép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros működési elve saját szavaival:
"Én alapvetően azért vagyok az üzleti életben, hogy pénzt csináljak. Nem tudom és nem is nézem a társadalmi következményeit annak, amit csinálok."
(CBS News, 1998, in Chrystia Freeland: Idle Speculation, New Republic, 1999. feb. 8, 18.old.)

Ezzel mikor (mersz) foglalkozni, hőscincér?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés