A Fidesz cserben hagyhatja a magyarokat, de mi nem fogjuk!

2022. szeptember 30. 10:56

Mi a Momentumban német szövetségeseinkhez hasonlóan abban hiszünk, hogy Európa-ellenes propagandahazugságok helyett őszinte politikára van szükség.

2022. szeptember 30. 10:56
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Így is lehetne. Csütörtökön újabb gigantikus jóléti csomagot jelentettek be Németországban. A már meglévő 65 milliárd eurós antiinflációs intézkedések mellé ezúttal egy 200 milliárd (!) eurós rezsicsomagban állapodtak meg, hogy védjék az embereket az elszálló költségektől. Miközben az Orbán-kormány idehaza részben elengedi a rezsicsökkentést (épp ma jelentette be az MVM, hogy októbertől újra megemeli a gáz árát), a német koalíciós kormány a pénzügyi védőernyővel a nyugdíjasoktól kezdve a családokon és a kisipari cégeken át egészen a nagyvállalatokig minden fogyasztót segít abban, hogy ki tudja fizetni a megemelkedett költségeket.

Olaf Scholz német szociáldemokrata kancellár a döntés kapcsán tartott sajtótájékoztatóján elmondta: »Az új programra azért van szükség, mert Oroszország politikai fegyverként használja a földgázt«. Miközben itthon a Fidesz összevissza hazudozik a magyaroknak, hogy az oroszok helyett a szankciókat tegye felelőssé a magas energiaárakért, Scholz világossá tette: az energiaválságért kizárólag Vlagyimir Putyin a felelős, aki a gázcsapok elzárásával támadást indított a német és az európai gazdaság ellen.

Christian Lindner pénzügyminiszter, a Momentum Mozgalom német testvérpártjának elnöke ehhez kapcsolódóan elmondta: »A jólétért és a szabadságért folytatott energiaháborúban állunk. Ez a háború azzal fenyeget, hogy megsemmisül sok minden, amit az emberek Németországban évtizedek alatt felépítettek. Ezt nem hagyhatjuk, védekezni fogunk. A pénzügyi védőernyő kristálytiszta válasz Putyinnak.«

Mi a Momentumban német szövetségeseinkhez hasonlóan abban hiszünk, hogy Európa-ellenes propagandahazugságok helyett őszinte politikára, adóemelések és megszorítások helyett jóléti védőintézkedésekre van szüksége az embereknek a bajban: az ÁFA csökkentésére 27-ről 5%-ra; a rendszerhasználati díj csökkentésére; 50 ezer forintos rezsikuponra; Családi Energiahatékonysági Kedvezményre. A Fidesz cserben hagyhatja a magyarokat, de mi nem fogjuk!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ArminTK
2022. október 06. 17:23
Jaja már! A neoliberális momentum pont társadalmilag érzékeny lenne. Hagyjuk ezt...
Ani40
2022. október 02. 17:21
Atom Bandi, te ostoba! Az nagy kár, mert minden vágyunk az, hogy hagyjatok végre cserben minket. Egy életre. De amilyen kulturálatlan, agresszív bunkók vagytok nem értitek meg még a negyedik 2/3-ból sem. Tényleg nem értem, azt várjátok, hogy baseball ütővel verjék a buta fejetekbe, hogy utálunk és megvetünk benneteket?
zuriktodor
2022. október 01. 16:02
Nehezen hagyna minket cserben, mert sosem volt velünk. De a románoknál meg az igazi gazdáinál még házalhat ezzel.
cinkegolyó
2022. október 01. 15:23
A Fidesz cserben hagyhatja a magyarokat, de mi nem fogjuk! Ezt vegyük fenyegetésnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik