Felmérés a háborúról: tárgyalásokat szorgalmaz az amerikaiak többsége

2022. szeptember 29. 18:25
A megkérdeztettek többségében még akkor is e mellett döntenének, ha ennek érdekében Ukrajnának kompromisszumokat kellene kötnie Oroszországgal.

A Quincy Institute for Responsible Statecraft és a Data for Progress által végzett felmérés szerint a lehetséges szavazók 57 százaléka erősen vagy inkább azt támogatja, hogy az Egyesült Államok a lehető leghamarabb diplomáciai tárgyalásokba kezdjen annak érdekében, hogy véget érjen az ukrajnai háború. Még akkor is e mellett döntenének, ha ennek érdekében Ukrajnának kompromisszumokat kellene kötnie Oroszországgal. Ezt csak a megkérdezettek 32 százaléka ellenezte határozottan vagy valamelyest – írja az Insider, melynek cikkét az Index szúrta ki.

A felmérés szerint a megkérdeztettek kicsit kevesebb mint fele úgy válaszolt, sak abban az esetben támogatná a továbbiakban az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást,

ha az Egyesült Államok nagyobb energiát fordítana a háború befejezését elősegítő diplomáciai tárgyalásokra. 

A Biden-kormánynak és a kongresszusnak többet kell tennie diplomáciai úton a háború befejezésének elősegítése érdekében a valószínű szavazók 49 százaléka szerint,

míg 37 százalék szerint eleget tettek e tekintetben – áll a közvélemény-kutatásban.

Az amerikaiak felismerik azt, amit sokan Washingtonban nem: Oroszország ukrajnai háborúja nagyobb valószínűséggel ér véget a tárgyalóasztalnál, mint a csatatéren. És egyre nagyobb a szkepticizmus Washington hozzáállását illetően, amely a kemény beszédre és a katonai segítségre, de a diplomáciai stratégiára és a kötelezettségvállalásra nem terjedt ki” – mondta Trita Parsi, a Quincy Institute ügyvezető alelnöke.

„Az »Ameddig csak kell« nem stratégia, hanem egy évekig tartó, katasztrofális és pusztító háború receptje – egy olyan konfliktusé, amely valószínűleg nem visz közelebb a célhoz, a független Ukrajna biztosításához. Az amerikai vezetőknek meg kell mutatniuk a munkájukat: magyarázzák el az amerikai népnek, hogyan tervezik felhasználni diplomáciai befolyásukat, hogy véget vessenek ennek a háborúnak” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát ez nagy hoppá:-)

Megkérdezhetnék arról is az amerikaiakat, mit szólnának ahhoz, ha az oroszok mondjuk Mexikóba és Kubába telepítenének rakéta rendszereket?

Szerintem mindenki tudja, hogy Trump nem indított egy háborút sem.

mikor az atlag amerikai is ertelmesebb mar mint a kormanya, akkor komoly bajok vannak...

persze lehet hogy ez a kozvelemenykutatas csak elokeszitese annak hogy vegre kezdenek kifarolni a mar szamukra is vallalhatatlan bohoc mogul

ezt neked ki mondta?
zeller kovetelozik mar azt is o akarja megmondani ki legyen az orosz elnok
Isztambulban mar volt egy kesz tervezet amit elfogadtak volna az oroszok de az ukranok kihatraltak

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés