Az EP elnöke szerint nincs enyhülés a Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolatában

2022. július 1. 10:26
Roberta Metsola szkeptikus, hogy a magyar kormánypárt és az EPP kibékülne.

Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter nemrégiben tett, a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) közötti lehetséges újbóli közeledésre utaló megjegyzéseit követően az Euractiv.com francia kiadásának nyilatkozva Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke kijelentette:

nem lát enyhülésre utaló jeleket az EPP-vel korábban sorozatos konfliktusokba kerülő, és tagságának felfüggesztését követően a kilépést választó Fidesz és a pártcsalád viszonyában.

az Euractiv emlékeztet: Navracsics nemrégiben az Euronews- nak nyilatkozva kijelentette, hogy Magyarország kész engedményeket tenni a korrupció elleni harc és a közbeszerzések területén is azért, hogy az Európai Bizottság kifizesse a helyreállítási alap pénzeit. Később a magyar médiában nyilatkozva azt is hozzátette, hogy akár a Fidesz újbóli EPP-tagsága is szóba jöhet, valamint, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is tud ezekről az kezdeményezésekről.

Forrás: euractiv.com

Nyitóképe: Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke beszédet mond a sajtószabadság világnapja alkalmából az Európai Parlament 2022. május 3-i ülésén Strasbourgban. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés