Amit Ukrajna csinál, az politikai öngyilkosság – véli a szakértő

2022. június 30. 06:08

Azzal, hogy Ukrajna nem kapott védelmi garanciát az Egyesült Államoktól vagy a NATO-tól, a katonai konfliktus eldőlt – mondja Somkuti Bálint hadtörténész.

2022. június 30. 06:08
null

Onnantól kezdve, hogy Ukrajna nem kapott védelmi garanciát az Egyesült Államoktól vagy a NATO-tól, a katonai konfliktus eldőlt – mondta Somkuti Bálint egy Ultrahangnak adott interjúban.

A műsorban megszólaló hadtörténész szerint akármilyen hősies az ukrán ellenállás, a fennálló katonai erőviszonyok értelmében „politikai öngyilkosság” az, amit csinálnak.

Lapunk rendszeres szerzője szerint az orosz katonai célokat az orosz politikai vezetés határozza meg, a célok elérésében pedig az orosz veszteségek nem játszanak szerepet. A szakértő szerint nehéz elképzelni, hogy az orosz veszteségek olyan szintet érnének el, hogy az oroszok leállítanák a hadműveleteket. Somkuti szerint Putyin célja Ukrajna keleti és déli részének elfoglalása lehet.

A hadtörténész egyébként a Mandineren is megírta, mi várható a következő hónapokban a fronton. Szerinte a háború jelen állása alapján megkockáztatható: ezzel a tempóval körülbelül további egy hónap alatt eléri az orosz vezetés Luhanszk és Donyeck elfoglalását – és aztán Ukrajna tengertől való elvágására készülhet.  

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

Nyitóképen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ukrán katonákat tüntet ki Mikolajivban 2022. június 18-án. Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. június 30. 13:10
Ennek az amerikai koprodukcióban készült horrorfilmnek akkor lesz vége, ha az Ukrajnában és életben maradt nézők szembefordulnak ezzel a rossz harmadosztályú ripaccsal, visszakérik a jegy árát és elzavarják az országból, mert egyébként a nyugat feltétlen támogatásával még sokáig pusztíthatja saját népét és országát. Kár érte, mert nehéz lesz olyan utódot találni, aki a farkával akkordokat tud leütni a zongorán.
Hannibal
2022. június 30. 12:10
Még pontosabban: katonai, politikai, és gazdasági öngyilkosság.
Selamat
2022. június 30. 11:29
"Amit Ukrajna csinál, az politikai öngyilkosság – véli a szakértő" Nem csak a szakértők, hanem minden normális ember szerint is!
istvanpeter
2022. június 30. 10:51
Az ukránok már akkor elcseszték, amikor a háttérhatalom zsoldjába szegődtek és vállalták az Oroszország elleni faltörő kos szerepét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik