The New York Times: Putyin, Trump, Orbán és a háború

2022. április 25. 9:55
A korábbi amerikai elnök negatív véleménnyel volt Ukrajnáról volt kampányfőnöke miatt, aki több mint 60 millió dollárt keresett egy Oroszország által támogatott ukrán pártnak adott tanácsadásával.

Amikor Volodimir Zelenszkij, a 2019 áprilisában Ukrajnában elsöprő győzelmet arató volt humorista elfoglalta hivatali székét, tudta, hogy szüksége lesz a Fehér Ház támogatására, hogy a Donbasz régióban zajló háborút tárgyalások útján lezárja Putyinnal. Az akkor elnöki ciklusát töltő Trump azonban negatív véleménnyel volt Ukrajnáról volt kampányfőnöke miatt, aki több mint 60 millió dollárt keresett egy Oroszország által támogatott ukrán pártnak adott tanácsadásával.

Az amerikai elnök látásmódját tovább erősítették az általa nyíltan csodált Putyinnal és Magyarország autoriter miniszterelnökével, Orbán Viktorral történt találkozások – írja a lap.

(Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezmény 100. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségre érkezik a párizsi diadalívhez 2018. november 11-én.MTI/EPA/REUTERS/Benoit Tessier)

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés