Márki-Zay az ellenzéki pártoknak: Sokáig most már nem kéne marakodni a listás helyeken

2022. január 21. 12:51
A hetedik frakcióról a baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy nyilatkozott: szeretett volna „jó embereket bejuttatni a Parlamentbe”, de a „békességért” lemondott erről.

Interjút adott a KlikkTV-nek a karanténban tartózkodó Márki-Zay Péter, a beszélgetésben szóba került ismét a hetedik frakció kérdése. Ezt az ötletet a baloldal miniszterelnök-jelöltje közvetlenül az előválasztás után lengette be, ám a hat ellenzéki párt nem támogatta ezt a kezdeményezést. Márki-Zay ezért végül lemondott a hetedik frakcióról, miután többen az összefogásból „emelt hangon” jelezték neki, hogy nem lesz saját frakciója.

Szerettem volna jó embereket, civileket, romákat bejuttatni a Parlamentbe [...], de hajlandó vagyok minderről lemondani a békességért”

– fogalmazott Márki-Zay. 

A műsorvezető megemlítette a listás helyekkel kapcsolatos témát is, és arra a felvetésre, miszerint a pártok marakodnak a helyekért, Márki-Zay úgy felelt: 

Most már sokáig ne marakodjanak. Állapodjanak meg minél gyorsabban [...] Mostantól kezdve el kell kezdenie mindenkinek dolgozni”

– figyelmeztette szövetségeseit Márki-Zay. 

Fotó: KlikkTV

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Árulók!
Árulók mindenhol!

Jakab a főáruló! Nem is kell részletezni!
Gyurcsány is áruló! Nem gyűjtöttek elég aláírást, szabotálják a listaállítást, és még frakcióm sem lehet!
Donáth is áruló! Állandóan beszólogat!

Árulók a pártelnökök között!
Árulók mindenhol!

,,Most már sokáig ne marakodjanak,, mert elvisz bennetek a Márky-Zay sintér?

Amúgy agybaj ez a hat(hét)párti lista, meg esetleges koalíciós kormány.

Jakab ugye elmondta, hogy vétó van, minden egyes legkisebb kérdéshez is egyhangúság kell. Ugye ez már a lengyel-litván nemesi köztársaságban sem működött... 400 éves tapasztalat csak, nem érdekes. :)))

Aztán már a listánál nagy gondjuk ugye, hogy ha valaki kiesik a listáról (mert egyéniben mandátumot szerez, vagy aztán mégsem akar képviselő lenni... hahó, Dobrev, Karácsony stb.), akkor EGGYEL megy lefele a lista - de ott ugye már egy egészen más párt embere lesz, mint az előző helyen.
Példa:
- Karácsony mégsem lesz képviselő (nem lesz, mindenki tudja), helyette bejut a negyvenharmadik helyre felírt DK-s mondjuk, de lehet hogy a negyvennegyedik helyre felírt jobbikos, ki tudja.
- Egyéniben nyer valamelyik MSZP-s vagy DK-s vagy jobbikos - ezzel bejuttat a listáról egy random másik pártbeli embert.

Nem egyszerű, és mindezt a helyek szűkössége mellett.
Nem csoda, hogy az eszelős Kapitányukat lesöpörték a listaállítás folyamatában.

Nem tudom, miből gondolja Márki Zay, hogy azok, akik ilyen, olyan pártszínekben évek óta a politikából élnek, hagyják magukat kiszorítani Márki Zay újoncainak a javára? Őt sem veszik komolyan, outsidernek tartják, a kapitány nem vehet részt csapatának megbeszélésein.

Ezek marakodnak? Azt hittem összefognak.
Szóval jövőre Tasmanian devil-ből (Tazmán ördögök) álló kormányunk lesz?
https://www.youtube.com/watch?..

Egyszerű.

- A moslékos pártok nem túl népszerűek még a moslékos szavazók körében sem.
- A 2. helyezett KamuGeri visszalépétt a javára.

Ennyi.

Az más kérdés, hogy egyáltalán miért engedték indulni... biodíszletnek szánták, csak azzal nem számoltak, hogy a népszerűtlenségük miatt még a saját háziversenyüket is elveszítik.

Márki-Zay, ha szembeköpnek, ne mondd azt, hogy esik az eső!

Nem.
Ez egyetlen lista.
Jogilag a listán következő ember jön.
Aki akarmelyik pát embere lehet.

Persze jogon kívül köthetnek olyan gentleman's agreementet, hogy sorra mindenki visszaadja a mandátumát, amíg nem a "soros" párt jelöltjéhez nem érnek... de jogilag a mandátum bizony a listán következő emberé. Ha az megmakacsolja magát, akkor annyi: ő lesz a parlamenti képviselő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés