Ha okosan olvassuk a Medián számait, látszik, hogy jelentősen erősödött a Fidesz

2021. december 17. 17:05
A csütörtöki 444-en megjelentetett mérés után újabb léket kaphat a baloldali összefogás.

A HVG megbízására készített közvélemény-kutatást a Medián, a közvélemény-kutató intézet 1000 fős mintában szereplők telefonos megkérdezésével végezte a kutatást. A HVG hetilapban közölt kutatási adataik szerint 

az összes válaszoló 48 százaléka azt pártolta, hogy az Orbán-kormány a választások után is maradjon hivatalban, és a 9 százaléknyi bizonytalan mellett csak 43 százalék voksolt a kormányváltás szükségességére”

Két hónap alatt látható ellenzéki gyengülés

A Medián közvélemény-kutatása december 4-e és 7-e között készült. Az intézet legutóbbi, szeptember 29-e és október 4-e közötti, 1000 fős országos reprezentatív telefonos adatfelvétel útján készült felmérése még azt mutatta, hogy 47 százalék akarta a kormány leváltását, 44 százalék pedig a maradását. 

Ez összességében 9 pontos elmozdulás azóta, hogy Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára, mindössze két hónap leforgása alatt.

Nem az első lék a baloldali összefogásban

Az elmúlt napokban a 444-en napvilágot látott közvélemény-kutatás is borzolta a közélet kedélyeit. Ez a felmérés azt írja, a teljes lakosság 46 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP-t, miközben az ellenzéki összefogásra csak körülbelül egyharmaduk szavazna. A Mi Hazánk 5, a Kutyapárt 4 százalékra számíthat.

A kutatásra többen is reagáltak az ellenzék soraiból. Márki-Zay Péter komolytalannak vélte a felmérést, és azt állította: „egyetlen fillért sem költöttek rá”. Ehhez képest Schmuck Erzsébet a Spirit FM-nek pénteken azt mondta, a kutatást az ellenzék kampánystábja rendelte meg.

***

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na tessék.
Már a Medián is.

Márki-Zay?

Persze a hvg megint megtalálta a "megfelelő" címet.
Röhejesek ezek az agit-prop médiumok.

Na, Idétlen-Zay, ehhez mit szólsz?

Az eszelős tovább tetézi...

https://m.hvg.hu/itthon/202112..

Kezd elege lenni már a hvg (!!!) kommentmezejének is... két hónapja ünnepelték, mint a Reményt, most meg:

"Fura egy miniszterelnök-jelölt az, aki még a választás előtt nyilvánosan támadja a koalíciós partnereit. Hogy fog így a választás után kormányozni?"

"MZP a magyar ellenzék egymás elleni acsarkodásának terméke. Egyik pártnak se tagja, úgyhogy elfogadható kompromisszum volt. Miközben utálja mindenki, mint az idegen szart. Ígéretes jövő."

"Sok minden lejött ebből az interjúból:
1, Valós a közvélemény kutatás, amiről a 444.hu írt és tényleg az van benne, amit mondtak
2, Óriási feszültség van az összefogáson belül
3, MZP ki akarja csinálni Jakabot
4, MZP teljesen kontrolálhatatlan. Amint az várható volt, az ellenzéki pártokat a nyilvánosság előtt fogja revolverezni..

Ez így csúfos vereség lesz.."

"Paranoia 1.0 indul
...hogy bír ennyire összevissza beszélni?"

"Amikor valaki feltűnően az ellenzék ellen és a Fidesz érdekében politizál az ellenzéken belül, akkor mindig ott a gyanú, hogy a Fidesz mozgatja" – mondta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Szabad Európának adott interjújában, tűnődve a tükörbe nézve."

"Sokan kinevették a fideszt, hogy pont a befutó lejáratására nem koncentráltak, pedig ez így egyre érthetőbb."

Hehe. :)))))))))))))

És te ehhez???

"...A cikkben hivatkozott adatok tényként kezelése azért is furcsa (különösen a magyar politikai újságírás egyik kiemelkedő alakjának számító Magyari Pétertől), mert ahogy az adatújságírás egyik zászlóshajójának számító Fivethirtyeight közvéleménykutatás-értelmezési kalauza fogalmaz:

rendkívüli óvatossággal kezelendők azok a belső felmérések, melyek nem hozzák nyilvánosságra a módszertani részleteket, például a felmérést készítő cég nevét vagy a felmérés időpontját..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés