Az evangélikus egyház szerint Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról

2021. október 16. 10:05
„Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas” – írja az egyház közleménye.

„Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról” – olvasható a Magyarországi Evangélikus Egyház elnökségének péntek este közzétett nyilatkozatában. Mint írják, üdvözlik „a közéletet frissítő vitákat, így az előválasztás folyamatát is”, ugyanakkor elengedhetetlennek tartják, hogy „az iskolákról is hiteles információkhoz jussanak a polgárok”.

„Sajnos az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita minapi alkalmán Dobrev Klára újfent megismételte azt a félrevezető állítást, miszerint az egyházi iskolák támogatása többszöröse volna az állami iskolákénak.

Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas, és sérti mindazon diákokat, akik egyházi iskolába járnak,

és azokat a szülőket is, akik egyházi iskolába íratták, vagy a jövőben íratni akarják gyermekeiket” – olvasható a Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő által aláírt közlemény.

Szakértői állásfoglalásokra hivatkozva hozzátették, hogy az egyházi iskolák finanszírozásának rendszere nem preferálja az egyházi fenntartókat, sem az egyházi intézményekben tanuló gyerekeket. „Bármikor készen állunk a fentiek nyilvános, szakértői szintű megvitatására”  – szögezi le a közlemény.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dobrevné a magyarországi képviselője ennek a szovjet vívmánynak:
A Szovjetunióban a Militáns Ateisták Ligája nevű szervezet 1925-től 1947-ig működött.
Újságukat, a Bezbozsnyik-ot (Istentelen) Jemeljan Jaroszlavszkíj alapította és szerkesztette, aki "etnik zsidó orosz forradalmár” volt és Minyej Izrailevics Gubelman néven született 1878-ban. (Wiki)

Végre!!! Rájöttek, elég lassan ment a német evangélikus befolyás ellenében is. Az önvédelmi reflex igen fontos momentuma a túlélésnek.

A reformátusok, érdekes, nekem úgy tűnik, h. minden nehézség NÉLKÜL felfogták, mi lesz itt egyházi vonalon, ha visszajönnek az ateista inkvizítorok.

Felkészülhetne a magyar rk. közösség vezetése is!

A vallásgyakorlás erősíti az ősök örökségének tiszteletét, a jó erkölcs szabályainak betartására buzdít, lényeges és fontos közösségi élmények átélésének színtere és kiinduló pontja is a templom, a gyermekkorban kialakult vallásos hit és gondolkodás segít átvészelni tragikus, v. csak nehéz élet-helyzeteket, vígasztal bánatunkban és bátorít halálunkban.

A balos kormányok EZT, ÍGY akarják elvenni, helyette, ha akarnának, sem tudnának mást adni.

Gondolom, az egyházi vezetésükre gondolsz. Végül megemberelték magukat, ez örvendetes fejlemény, csak vigye őket tovább így ez a lendület!!!

Bullshit.
The League of Militant Atheists[1] (Russian: Сою́з Вои́нствующих Безбо́жников, tr. Sojúz Voínstvujuščih Bezbóžnikov, lit. 'The League of Militant Godless'[2]), also Society of the Godless (Russian: О́бщество безбо́жников, tr. Óbščestvo Bezbóžnikov) or Union of the Godless (Russian: Сою́з Безбо́жников, tr. Sojúz Bezbóžnikov), was an atheistic and antireligious organization of workers and intelligentsia that developed in Soviet Russia under influence of the ideological and cultural views and policies of the Communist Party of the Soviet Union from 1925 to 1947.[3]

More bullshit.

After a brief revival in the late 1930s, the League faded once again into the background as World War II brought an accommodation with religion. It was formally disbanded in 1947, four years after the death of its founder and leader, Emilian Yaroslavsky.

https://www.encyclopedia.com/h..

Szerintem az erős kötődés a német egyházhoz a döntő. Igen, kevesen vagyunk, a német-szlovák lakosság "csere", németeknél nem is csere, kitoloncolás volt az, nagy érvágás volt.

A négy gyerekem neveltetésében, taníttatásában olyan segítséget kaptam az egyházamtól, amiért míg élek, hálás leszek. A nagyfiam egy valamikori ev. ifjúsági kör beltagja volt, a kisebbek a Fasorban érettségiztek, a német nyelvtudásukat nyáron NDK-s szeretetintézményekben valamicskét dolgozva fejleszthették, a lányom az OKTV első 10-be bejutás után az egyház révén lehetett kinn, É-on, egy másik nyelv tanfolyamán részt véve. A szállást sehogy sem tudtuk volna fedezni ott, megkaptuk. A gyülekezet lelkészeitől jó szót kaptam.

Ez egy nagyon rendes keresztény egyház, elég Sztehlo Gáborra gondolni, v. Ordass püspök meghurcolására, v. Keken András Deák téri lelkészségére a Hafenscher-Pintér- Kovácsházi lelkész trióig.

Nem elfelejtendő az évi Bach hét, mikor is minden betérő a Deák tér vendége zenehallgatásra.

Talán egy kicsi fordulat indult el. Jó lenne, ha a vezetőink is tisztán látnák, mi lesz itt az egyházak sorsa, ha a Ripacs házaspár NAGY VISSZATÉRÉSE sikerrel járna!!!

Nem hiába, mert nekem van cáfolatom a bullshit-ra.

„Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról”
Azt a fajta egyoldalú, hazug, lehengerlő, hányingerig ismételgető érvelést, amit Dobrev alkalmaz, argumentatio ad nauseamnak hívják tanult tudósok.
Az argumentatio ad nauseam (nausea latin szó jelentése:
tengeri betegség, okádhatnék, hányinger, undor)
olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy gyakran elismétli ugyanazt, akár hazugságot, sokaknak, sokszor (szó szerint: érvelés a rosszullétig, csömört okozó mennyiségben ismételt érvelés).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés