Kérdezze meg bármelyik diktátort, hogyan kell törvényesnek tűnve elérni a céljait! Orbán ebben kitűnő volt

2021. szeptember 25. 21:40

Marlene Wind
24.hu
Orbán Viktor sokkal ügyesebben rejtette a jog leple alá a trükkjeit, ügyesebben és okosabban rejtette el a törvények valódi célját. Interjú.

„Az EU két problémás tagállama hagyományosan Magyarország és Lengyelország. Az EU szemszögéből nézve mit lehet tenni ezekkel a tagállamokkal, hogy ne legyenek ennyire problémásak?

Olyan megoldás kell, amitől nem szenvednek a városok és a civil szféra sem. Erről beszélt korábban Varsó polgármestere is, hogy a pénzek leállítása nekik is fáj. Ettől függetlenül le kell állítani a pénzeket, és ezzel kell nyomást gyakorolni ezekre az országokra. Nem hiszem, hogy a hetes cikk működik, és nem hiszem, hogy a párbeszéd működik. Beszélgettünk eleget. Nem történt semmi.

Nagyjából ez történik. Hiába van több mechanizmus ezekre a helyzetekre, mondjuk a hetes cikk vagy a kondicionalitási, korábban jogállami mechanizmus, nem ezeket használták, hanem egyszerűen elzárták a pénzeket, nem fizetik ki a helyreállítási alapot.

Engem az érdekelne, hogy az emberek tudnak-e Magyarországon arról, hogy ez történik?

Valamennyire.

És érdekli őket? Mert ha nincs sajtó, ami megírná, és csak a kormányközeli médiából ismerhetik meg, hogy mi a helyzet, akkor az emberek nem fognak tudni erről, amikor elmennek a szavazófülkébe. Sőt, valószínűleg Orbán azt fogja nekik mondani, hogy az EU bünteti a magyarokat, minden ok nélkül. Nem tudom, hogy mennyire fog ez működni.

Melyik a veszélyesebb, az, amit Magyarország csinál, hogy feszegeti az EU kereteit, de nem lép túl rajtuk, vagy az, amit a lengyelek csinálnak, hogy nyíltan nekimennek az uniós jog felsőbbrendűségének?

Szerintem az utóbbi sokkal konfrontatívabb. Orbán Viktor sokkal ügyesebben rejtette a jog leple alá a trükkjeit, ügyesebben és okosabban rejtette el a törvények valódi célját. A lengyelek sokkal direktebbek, ami butaság. Kérdezze meg bármelyik diktátort – elnézést a kifejezését –, hogyan kell úgy tenni, mintha betartanánk a törvényeket, miközben elérjük, amit akarunk. Orbán ebben kitűnő volt, a lengyelek sokkal konfrontatívabbak. Ebből következik, hogy meg is kell majd hátrálniuk, ami kínos lesz nekik. Orbán majdnem ugyanazt csinálta a jogrendszerrel, de sokkal okosabban. A lengyeleknek jobb spindoktorokra van szüksége.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a két 'problémás' ország nagyon keményen harcolt megszállói ellen.

Rosszabb a komcsi ringyónál, ez komcsi-náci interringyó, azaz: liberális.
"az emberek tudnak-e Magyarországon arról, hogy ez történik?"
NEM, NEM TUDNAK, a 40-valahány internetes weblap, ATV, Népszava soha olyat még nem mert leírni, hogy ORBÁN NEM LOP, ellenben napi 24-ben megy az ORBÁN LOP-ozás.
A MOCSKOS 24.HU-NÁL A LABDA A VISSZAKÉRDEZÉSRE:
MONDJA EL ÖN, ÖN SZERINT MI TÖRTÉNIK MAGYARORSZÁGON?
Ám a komcsi-náci-interringyó 24 "újságírója" ezt elfelejti feltenni.
Pedig kíváncsiak lennénk rá:
Tényleg, mi történik Magyarországon, mondaná el ez a riherongy, "okosabbak" lehetnénk.
DE MIVEL MINDKETTEN TISZTÁBAN VANNAK VELE:
MAGYARORSZÁG KIÁLL MINDEN JOGÁLLAMISÁGI PRÓBÁT,
MÉGHOZZÁ 100%-BAN, ÍGY KOMCSI-LIBSI PATKÁNY MÓDRA visszafutnak a bűzös vackukba, hogy ti.. "le kell állítani a pénzeket, és ezzel kell nyomást gyakorolni ezekre az országokra."
Ragyogó JOGI ÉRVELÉS egy libsiringyó "professzor"asszonytól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés