Bloomberg: Az európai nacionalisták a gazdasági előnyök ellenére blokkolják a bevándorlást

2021. szeptember 24. 12:13
A hírügynökség szerint a nacionalista fordulat együtt járt a demokratikus szabadságok visszaszorításával Magyarországon, Lengyelországban és Szlovéniában.

„Néhány civilizáció képes önmagát reprodukálni, a nyugati civilizáció nem” – idézte a Bloomberg Orbán Viktor szavait a budapesti demográfiai csúcsról. A cikk röviden beszámolt a cseh, szerb és szlovén vezetőket is vendégül látó eseményről és úgy fogalmazott, hogy a bevándorlással szembeni ellenállás egy nacionalista fordulatot gerjesztett Kelet-Európában, mindez viszont együtt járt a demokratikus szabadságok visszaszorításával olyan országokban, mint Magyarország, Lengyelország és Szlovénia, ami megterheli az EU-n belüli kapcsolatokat.

A cikk Orbánt az európai nacionalisták úttörőjének nevezte és elmondta, hogy míg a családbarát intézkedések segítettek a kelet-európai vezetők számára megnyerni a választásokat, növelni a gazdasági növekedést és javítani a termékenységi arányokat, az Egyesült Nemzetek adatai szerint a régióban továbbra is a leggyorsabb a népességcsökkenés üteme. A cikk rámutatott, hogy kevés figyelmet kapott az az ellentmondás, hogy a bevándorlásellenes vezetők közül sokan Ukrajnából és más szegényebb országokból csábítottak át vendégmunkásokat, hogy enyhítsék a súlyos munkaerőhiány. A cikk épp csak említette Mike Pence egykori amerikai alelnök szereplését, aki elmondta, nincs középút: „Lehetnek munkásosztályú családok, vagy nyílt határok, de nem lehet mindkettő”. 

(Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a határszemlét követően a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan, mint egy álom. A Nyugat a saját zsírjába fullad bele, de azért az a kondér nem véletlenül melegedett fel.

Sajnos ezt nem hangsúlyozzuk kellőképpen. Mert nekünk azért van tapasztalatunk a bevándorlásról és annak kedvező hatásairól! A pillantnyi gazdasági előnyökért drága árat fizettünk. Ráadásul az illegális bevándorlás még csak pillanatnyi előnyt sem jelent.

Igen, ezt teszik. És? Közöd?

Szerintem a csehek sem nagyon törik össze magukat azért, hogy kiaknázzák a fekete arany jelentette gazdasági előnyöket. Csak hát akkor már négy országot kellett volna felsorolni, az meg már hosszú sor. Még a végén úgy tűnt volna, hogy nem a migránsok faszának szopkodása az egyetlen járható út.

"Egy közgaszdász nemcsak rövid távon, de hosszú távon is mérlegel előnyöket, hátrányokat."

És nem csak a gazdasági, hanem a társadalmi hatásokat is figyelembe veszi. Csak hát ez nem fér bele a migránsajnározó, globalista ideológiába, amit a Bloomberg nyomat.

"Meanwhile, Poland followed Latvia and Lithuania this month in declaring a state of emergency at its eastern frontier to stem a surge in arrivals of undocumented migrants from Belarus."

Ajjaj, ezek egyre többen vannak. Mi lesz így a nyílt társadalommal?

"Away from the spotlight though, many of these same leaders have joined the race to lure foreign workers -- for example from Ukraine and other poorer European states -- to prevent dire labor shortages from smothering their economies as they struggle to recover from the coronavirus pandemic."

Az ukránoktól könnyen meg lehet szabadulni, az araboktól meg a négerektől meg nem. Szarosnyelvű globálgecik.

Ausztráliában, ahol értenek a bevándorláshoz, megállapították, hogy a bevándorlás összességében költség semlegesre jön ki még akkor is, ha a kormányok szabályozzák a beengedettek kilétét.

Tehát, ha válogatás nélkül történik, csak veszteséges lehet.

Nem tudtam, nagy szellemek találkoznak., bár ez inkább közhelyes. Van az a "te még nem tudod, milyen jó nélküled", az aranyos.

Azért a mi esetünkben a török és rá a Habsburg és rá a Trianon, ezek hármas nyomorúság okok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés