Szlovák lap: A magyar politikusoknak nyilvánvaló intellektuális fölényük van a szlovák politikusok felett

2021. szeptember 22. 10:18
Dominik Zelinsky szociológus szerint a magyarok szilárdabb ideológiai alapokra építenek, az ujjuk köré csavarták az amerikai konzervatív kommentátorokat és még Közép-Európáról is van víziójuk.

A szlovák konzervatívok örömmel és szervilisen tapsolnak Szijjártó Péternek – hangsúlyozta a szlovák SME felületén megjelent véleménycikkében Dominik Zelinsky szociológus. Hétfőn tartották Pozsonyban a Konzervatív Konferenciát, amely keretében főleg a V4-ből érkeztek vendégek, beleértve az olyan legmagasabb szintű politikusokat is, mint Szijjártó Péter. A publicista szerint a magyar külügyminiszter beszéde sokat elárul nemcsak a magyar, hanem a jelenlegi szlovák konzervativizmusról is.

Először is a magyar politikusoknak nyilvánvaló intellektuális fölényük van a szlovák politikusok felett – Orbán vagy Szijjártó nem olyan, mint Kollár vagy Krajniak. Szilárdabb ideológiai alapokra építenek, megtanulták a jelenlegi narratívákat meghajlítani, az ujjuk köré csavarták az amerikai konzervatív kommentátorokat és még Közép-Európáról is van víziójuk, amelyet az Európai Unió nyújtotta kényelemből egy alternatív útként tudnak felmutatni. Ezzel összefügg a második pont: a kritikátlan ragaszkodás a magyar konzervatívokhoz. A szlovák konzervatívokból bólogatók lettek – összegzi.

(Fotó: Andrej Dolezal szlovák közlekedési és építésügyi miniszter /b/ és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Ipolydamásd és a felvidéki Helemba /Chľaba/ közötti Ipoly-híd alapkőletételi ünnepségén 2021. július 2-án.MTI/Komka Péter)

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát azér' ez túlzás szerintem.
Nem kicsi, nagyon.

Ezer évig közös hazánk volt.

Körülbelül ugyanez van Romániában is.
A nyugati urak ezt szeretik, ha itt keleten elevenen esszük meg egymást, országon belül és kivül is. Így fenntarthatják magasabbrendűségi érzésüket velünk szembe, van ami tovább táplálja előítéleteiket. Hogy ők a jobbak, minden körülmények között.

Szlovákia nem volt, de jó magyarrá lett Kossuthok, Petrovicsok voltak.

Külön kiemelve a hazai ellenzék alacsony színvonalát

https://szabadfold.hu/hazai-el..
Kossuth Lajos nagybátyja elkötelezett megyegyűlési szlovák politikus volt.

Ez a Szputyik vakcina köróli botrányból is szépen lejön a szlovák belpolitikai helyzet különösebb ismerete nélkül is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés