Július 23-i hatállyal kiléptem a Demokratikus Koalícióból!

2021. szeptember 15. 22:58

Hoffer Dávid
Facebook
Úgy éreztem, hogy rám csupán egy gombnyomkodó szavazóautómataként számítanak.

„KÖZLEMÉNY!!!:

Július 23-i hatállyal kiléptem a Demokratikus Koalícióból! A városi frakcióban való jövőbeni szerepvállalásomról hamarosan döntök.

A döntés régóta érlelődött bennem, de mostanra vált számomra vállalhatatlanná a közös munka. Az elmúlt időszak sok történése, döntése volt számomra vállalhatatlan, de a véleményem süket fülekre talált. Végül úgy éreztem, hogy rám csupán egy gombnyomkodó szavazóautómataként számítanak.

Ennek következményeként szavazataimban is kénytelen voltam vállalni az eltérő véleményem. Még ezek után sem a problémák megbeszélése jutott a vezetők eszébe, hanem a fenyegetőzés és kioktatás. Lusztig alpolgármesternek (aki egyik fő érv a DK elhagyása mellett) vállalhatatlan stílusa és nyilvánvaló alkalmatlansága dacára csupán fenyegetőzésre és rossz ízű utasítgatásokra futotta. Ő a tanusított viselkedésével jelentősen megkönnyítette a döntésemet. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a szavazatom miatt a városházán dolgozó édesanyámon állt bosszút a mindig mosolygós, mélyen demokratának látszó polgármester. A közgyűlés utáni napon az évek óta a városházán dolgozó édesanyámat lefokozták, áthelyezték és a folyamatban lévő béremelését visszavonták. Így viselkednek a magukat büszkén mások fölé helyező demokraták.

»A képviselő szavazata miatt a családján állnak kicsinyes bosszút.«

Bár aki közelebbről megtapasztalta a polgármester vezetési stílusát, aki belátott már a bájos mosoly mögé, olyan nagyon nem is lepődhet meg ezen.

Amikor Varju László – a DK alelnöke – felhívott, hogy fenyegető hangnemben a szavazatom megváltoztatására utasítson, jeleztem neki ezt a problémát. Ő erre azt válaszolta, hogy őt nem érdekli az én anyám. A Polgármestert kell támogatni mindenáron. Majd amikor elmagyaráztam, hogy a város működőképessege van kockán, és Ilona ki akarja a várost ezzel fosztani, egy döbbenetes válasz érkezett:

»NA ÉS? NEKED AZ A DOLGOD, HOGY ÚGY SZAVAZZ, AHOGY A PÁRTELNÖKÖD MONDJA! TUDUNK EGYÜTT DOLGOZNI, VAGY NEM?«

Én megismételtem, hogy itt nem az én anyámról, hanem vállalhatatlan, a DK-hoz méltatlan módszerekről van szó. Neki ezek a módszerek nem bizonyultak vállalhatatlannak és csak azt hajtogatta, hogy Ilona a mi (értsd: a DK) polgármesterünk, ezért nekem nem térhet el a vélemyémyem az övétől. Én azonban gondolkodó ember és nem szavazógép vagyok. Így aztán nekem kellett lépnem és elhagynom azt a pártot, amely szavakban demokrata, tetteiben pedig diktatórikus!

Én maradok, aki voltam. Sok illúzióval szegényebben, de sok tapasztalattal gazdagabban továbbra is a város, a választókerület érdekeit képviselem, az ott lakók boldogulásáért és egy jobb Magyarországért dolgozom!”

Fotó: Hoffer Dávid, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ő már a sokadik, aki kilép a Dobrev Klára pártból.

örülj, hogy nem kaptál seggbekukit (bár még megérkezhet az is). fletóéknál az is benne van az eszköztárban, ha renitenseket kell büntetni.

Július 23 nem múlt már el egy kicsit?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés