A 2006-os őszi eseményekről szóló Elk*rtuk című film nemzetközi sikert is hozhat

2021. július 30. 8:17
A külföldi alkotókból összeálló stáb szerint ez a mozi a nemzetközi közönséget is érdekelheti, ezért a legprofibb technikával készül a produkció.

A Megafilm gyártásában készülő politikai krimi főhőse történetét a 2006-os események, az idén 15 éves őszödi beszéd elhangzása után kirobbanó tüntetések, a rendőri erőszak és az MTV Szabadság téri székházának ostroma közé ágyazza. A történet egy fiatal, ambiciózus elemző drámája, aki rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában. Úgy dönt, hogy kinyomozza az igazságot, hogy ezzel jobb pozíciót zsarolhasson ki magának, ám lebukik, és szerelmével egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak.

A politikában elkövetett bűnök sem évülnek el

Kálomista Gábor, a film vezető producere szerint nagyon erős mozi készült. Nemcsak a története érdekes és bizarr, a filmkészítés módja is nagyon hatásos – mondta a Magyar Nemzetnek. Úgy véli, a film biztosan párbeszédet indít majd.

„Nyilván lesz, aki ideológiai okokból támadja, lesz, aki ezért védi, de nem lehet elvarratlan szálakat hagyni, ha le akarjuk zárni a múltat. Hazugságokra nem lehet építeni” – fogalmazott, majd hozzátette: szerinte a politikában elkövetett bűnök – éppen úgy, ahogy az emberiesség ellen elkövetett bűnök – nem évülnek el. Kálomista Gábor jelezte: a filmet szeretnék külföldön is forgalmazni.

A produkció hollywoodi technikákkal készül

Az alkotók a kezdetektől hangsúlyozták, hogy az Elk*rtuk szupertechnikával készült, olyan kamerákkal, hangtechnikával, CGI- és VFX-trükkökkel, amilyet az élvonalbeli hollywoodi produkciók forgatásakor is használnak. A produkció ötvennapos forgatásán több mint száz fős forgatócsoport dolgozott. Az összesen 1200 statiszta mellett több mint negyven színész szerepel a filmben. A forgatás 31 helyszínen zajlott Budapest hét kerületében, többek között az egykori MTV-székházban, az Alagútnál és a Lánchídon, az Alkotmány utcában, a Szabadság téren, továbbá két műteremben megépített díszletek között.

(MTI, Magyar Nemzet)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gyurcsányék büntetőperéről szóló dokumentumfilmet szívesebben megnézném!
Te hogy vagy ezzel, kedves NER?

A képet látva, azt hittem, Gyurcsány repülni tanul.
De aztán rájöttem, azt már jól tud.
Alászállni a legjobban.

Utólag okoskodtok ebben a témában, akkor, a járvány elején kuss volt, egy szót nem hallottunk az ellenzéktől, hogy ők hol, kitől, ilyen kapcsolatok mentén tudnának jó áron lélegeztető gépet venni. Azt sem hallottuk, hogy szerintük hány darabot kellett volna venni. Mikor már meglettek az alapjai a járvány kezelésének, akkor kezdtek pofázni, de akkor is csak arra futotta, hogy mindennek az ellenkezőjét állították.

Tehát most is pofa be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés