Szkinhedek kergették egykor Hanga Ádámot, most a Real Madridból üzen a rasszizmus ellen

2021. július 29. 7:35
A napokban Lewis Hamiltont érték rasszista megjegyzések, a magyar kosárlabdázó hozzá hasonlóan állna ki az egyenlőségért.

Egykor lepergett róla és gúnyt űzött belőle, mióta gyermekei vannak már megelégelte a még mindig a hétköznapokba férkőző rasszizmust Hanga Ádám – írja a forbes.hu. Az apja részéről egyenlítői-guineai származású magyar válogatott játékost a közelmúlt rasszizmusellenes sportolói mozgalmairól kérdezte a portál, amire a sportoló elmondta: volt, hogy gyerekkorában szkinhedek kergették le a zuglói villamosról, és még mindig kijut neki a rasszista megnyilvánulásokból a pályán.

Ádám leginkább Lewis Hamilton autóversenyző álláspontjával ért egyet – akit épp a közelmúltban értek komoly verbális támadások egy balesetet követően – , hogy nem csak a figyelemfelhívásban, hanem a társadalom aktív alakításban is felelősséget érez. „Beszéljünk a gyerekeinkkel a kényes témákról, az elfogadásról, hogy normális, hogy mások vagyunk” – mondta a Forbesnak. Ádám Puskás Ferenc óta első magyarként a közelmúltban lett a Real Madrid játékosa.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hamiltont, de immár hangát is KZ-lágerben őrizték nácik, ezért érzik úgy: eljött az idő, hogy mindezt nyíltan a világ szemére hányják, állnak most bosszút ők a fehéreken.
Csak, mert ők nem fehérek.
Ez a fehér ember legnagyobb bűne, Hamiltonnál és most már Hangánál is.
M. Jackson, bármennyire tönkretette a saját BLACK/FEKETE apja és a sémi show-biznisz, ezeknél ezerszer becsületesebb volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés