Karikó Katalin: A Szputnyiknál és az AstraZenecánál másik oltás kell a harmadik dózishoz

2021. július 20. 9:18
A tudós mást javasol, mint a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Telex arról ír, hogy bár a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta Kásler Miklós harmadik oltásra vonatkozó felvetése után (Kásler javaslata: harmadjára az első kettőtől eltérő vakcinával oltsanak), hogy mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, ezért ők nem javasolják az oltóanyagok felcserélését és kombinált alkalmazását. A Pfizerrel együttműködő vállalat, a BioNTech alelnöke, Karikó Katalin némileg eltérő véleményt fogalmazott meg az ügyben.

A vektorvakcinákat előnyös lehet keverni

Karikó az RTL Klub Híradójának azt válaszolta a vakcinamixre vonatkozó kérdésükre, hogy „például az AstraZeneca és Szputnyik esetében a harmadik oltásnak feltétlen másnak kell lennie, de

az mRNS-t tartalmazó vakcinát, mint a Pfizert vagy a Modernát akárhányszor be lehet adni,

akármilyen vakcina után.”

Rusvai Miklós víruskutató is úgy gondolja, hogy a vektorvakcináknál, vagyis a Szputnyik és az AstraZeneca esetében kifejezetten előnyös lehet, ha a harmadik vakcina különbözik, ugyanis szerinte harmadik vagy negyedik oltásra ezek az adenovírusok már nem tudják „kifejteni a hatásukat, nem tudják letermeltetni a koronavírus tüskefehérjét, mert nem érnek célba” – mondta az RTL Klubnak.

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amúgy én abban a hiszemben élek (lásd a közismert, s hivatalosan publikált szputnyik vakcina tájékoztatót) hogy a szputnyik az Ad26 és Ad5 révén a két adagjában gyakorlatilag számottevően különböző "szurik", míg mindeközben a többiek mindahányan csak egyazon anyagot juttattják be néhány hét hatás-szünet közbeiktatásával.

További értetlenkedésemnek hangot adva:
A harmadik "szuri" ügyében miért látható (legalábbis a felszínen mindenképp) ellentmondás a Nobel várományos Karikónk és a Pfizer-Hungary ügyvezetőjének szózatai

Között.

Nem kell neked itten feltétlenül az ördögi putyin alkatrészeit látnod forumtársaidban! (Ha szereted, vizionáld, de csak szolidan 4falközt)

Karikó messze NEM egy kereskedő kaszti gondolkodásmódú személyiség, sokkal valószínűbb hogy féregostorozó forumtárs ezutáni reflexiója tartalmaz Karikóra némi igazság magot!

Kicsit a szupermarketben érzem magam, ahol a polgártársak válogatnak a különböző kávék vagy sörök között. Mint az ínyencek - ki melyik gasztrobloggerre hallgat.
Csak ez veszélyesebb játék. És a koffeinről meg az alkoholról már sokkal többet tudunk, mint ezekről a kísérleti vackokról.
De itt is a focidrukkerekre jellemző módon beáll ki-ki az egyik kísérleti vakcina dicsérői közé. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés