Orbán Viktor, Matteo Salvini és Ferenc pápa képeit taposták meg a bolognai Pride-on

2021. június 29. 14:55
A Pride-dal egyidőben keresztény szervezetek is utcára vonultak a készülő homo- és transzfóbiáról szóló törvény miatt, mely a gyermekek oktatására is komoly hangsúlyt helyez.

Orbán Viktor, Ferenc pápa, Matteo Salvini arcképét taposták meg a vasárnapi bolognai melegfelvonuláson, amely transzparensein az „egyenlőséget és a toleranciát” hirdette. A rendezvény nem volt konfliktusmentes Olaszországban sem, mert a Pride-dal egyidőben, keresztény szervezetek is utcára vonultak a készülő homo és transzfóbiáról szóló törvény miatt.

Korábban feminista, valamint a leszbikus szervezetek is fenntartásukat fejezték ki a baloldali pártok homofóbia- és transzfóbia-ellenes törvénytervezetével szemben, miközben a jobboldali Liga a jogszabály módosítását javasolta a társadalmi nem, vagyis a gender kihagyásával. A Matteo Salvini vezette kormánypárt, a Liga közölte, hogy kompromisszumos megoldáson dolgozik a baloldali Demokrata Párt (PD) törvényjavaslatának átírásával.      

A törvénytervezet a büntetőtörvénykönyvnek a diszkriminációra vonatkozó részét akarja módosítani

A faji, a nemzetiségi és a vallási okokból eredő kirekesztést a biológiai nem, a társadalmi nem, a szexuális orientáció, valamint a testi és a szellemi fogyatékosság miatti diszkriminációval egészítették ki súlyosbító körülményként. Utóbbiak esetében diszkriminációra való felbujtás vagy hátrányos megkülönböztetés esetén másfél évig terjedő börtönt és hatezer euróig terjedő bírságot írnak elő. 

Az új törvény gyermekek érzékenyítésére is komoly hangsúlyt helyez

A baloldal kezdeményezi egy „nemzeti nap bevezetését” a nemhez és a szexuális orientációhoz kötődő diszkrimináció és erőszak áldozatai számára. A szentszéktől az olasz kormányhoz továbbított feljegyzés szerint a törvénytervezet jelenlegi formája több ponton sérti az Olaszország és Vatikán Állam közötti egyezményt, miurtán

nem mentik fel a katolikus iskolákat az LMBTQI-nap megtartása alól.

A szentszék jogi értelmezése szerint a törvénytervezet csorbítja az egyház szabadságát és a hívők véleményalkotását, mivel utóbbinak büntetőjogi következménye lehet. 

Fotó: Michele Lapini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eléggé büszke vagyok, ahogy ezt olvasom.

lölő is megtapsolja.
A mi pénzünket meg el.
Úgyhogy húzzunk vissza dolgozni.

Ezért mondom mindig a magyar püspököknek is, hogy erélyesen lépjenek fel, mert ha hallgatunk, jön az agresszív liberális jogi megtorlás ellenünk.

Azért a Sátán sem csak egy síkon maszturbál, vannak fokozatai:
Most éppen Sátán: "Lmbt 2021 Nyár Fesztivál" műsora tombol, szerte a világon.
Ő is évszakok szerint "dolgozik"...
Minden évszak más projekt.
G. Sorostól tanulta.
G. Soros meg Rothschild-sötétállamtól...
Nyakuk a hurokban, valahogyan ki kell szabadulniuk.
Csinálj minél hatalmasabb hülyéket a Földre.
És Sátán erre képes, csak közel kell engedni, ennyi a titka.

"
Orbán Viktor, Ferenc pápa, Matteo Salvini arcképét taposták meg a vasárnapi bolognai melegfelvonuláson, amely transzparensein az 'egyenlőséget és a toleranciát' hirdette.
"

A szivárványnácik el akarnak taposni minket. Csak hogy ezek szaros kis fartúrók. Gyenge köcsögök. Az emberiség hulladéka. Komolyan azt gondolják, hogy majd hagyjuk magunkat?

Semmi gond, ha azután mennek a keresztény templomokba, miután már az összes mecsetben megtartották az LMBTQIakármi előadásukat. Ja, és nem mondhatnak mást, mint amit "odaát" mondtak.

Igen, annyira abszurdnak hangzik, hogy a modern demokrata kapásból kiröhögi.
Akkor majd megérti a szintet, egy pillanat alatt. Amikor bezárul mögötte az ajtó, és hallja a csikordulást, meglátja szemtől szemben, amint azt mondja neki:
Te az enyém voltál, míg éltél, és most már végleg enyém vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés