Ismét lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia-díjakra

2021. június 17. 15:49
A díjat olyan személyiségek kaphatják, akik korunk társadalmi, gazdasági, politikai kihívásaira praktikus és pragmatikus választ adnak.

Ismét bárki állíthat jelöltet a Magyar Batthyány Alapítvány által 2019-ben alapított gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia-díjakra. A díjakat az Aradi Vértanúk kivégzésének nemzeti gyásznapján, 2021. október 6-án kerülnek átadásra a Batthyány-örökmécsesnél. Az idei díjátadó esemény fővédnöke, a 2020. évi gróf Batthyány Lajos-díj díjazottja, Balog Zoltán református püspök, a Zsinat lelkészi elnöke. A jelölés végső határideje 2021. július 15-e.

A Magyar Batthyány Alapítvány 2019-ben hozta létre a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia-díjakat, melyeket olyan személyiségek kaphatják, akik korunk társadalmi, gazdasági, politikai kihívásaira praktikus és pragmatikus, a lehetőségekkel és szükségszerűségekkel arányos választ adnak. Ezzel a magyar nemzet jobbítását, Magyarország sikerét, nemzetközi elismertségét, a gazdálkodói tradíciók megőrzését és megújulását, a kisközösségek és a család egységét, a hitbéli és egyetemes értékek érvényesülését, a tudomány, kultúra, művészet és oktatás fejlődését erősítik.

A díjazottaknak pénzjutalom is jár.

Batthyány Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke hangsúlyozta: „Második alkalommal kerülnek átadásra díjaink, ami azt jelenti, hogy sikerült hagyományt teremtenünk. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy az idei díjazás fővédnökségét főtiszteletű Balog Zoltán püspök úr, a 2020-as gróf Batthyány Lajos-díj díjazottja elvállalta. Úgy gondolom, az elmúlt egy esztendő 
mindannyiunk számára komoly kihívásokkal járt, nehéz időszakon vagyunk túl – ám épp ez teremtette meg annak lehetőségét, hogy mindennapi hősök szülessenek közöttünk, akik bizonyították rátermettségüket, hazaszeretetüket, emberségüket és önzetlenségüket.”

Az Alapítvány – az elmúlt évhez hasonlóan – a díjazottak kiválasztásához 2021-ben is

független szakmai bíráló bizottságot állított föl,

melynek tagjai: Balog Zoltán fővédnökletével Prof. Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója; Dr. Fehér Éva, a TEK orvosigazgatója; Prof. Monok István, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatója; Dr. Pallós Nikoletta, a Batthyány Lajos Alapítvány főigazgatója; Tordai Teri, Kossuth és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész; illetve Dr. J. Újváry Zsuzsanna történész, nyugalmazott egyetemi docens asszony.

Ahogy tavaly, úgy az idén is biztosít lehetőséget az Alapítvány a jelöltállításra. A javaslatok a dij@batthyany.hu e-mail címre küldhetők július 15-éig, megjelölve annak a férfi és női jelöltnek a nevét, akit érdemesnek tart a jelöltállító e rangos elismerés elnyerésére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában