Hodász atya: Ez a könyv nem az áldozatokról szól, hanem Perintfalvi Ritáról

2021. június 15. 10:06
Az Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban című könyvről készített kritikát a katolikus pap.

Amint korábban beszámoltunk róla, megjelent Perintfalvi Rita papi pedofíliáról szóló könyve. A mű címe: Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban

Hodász András római katolikus pap a Papifrankó nevű YouTube-csatornán tett közzé egy kritikát a könyvvel kapcsolatban. Korábban Perintfalvi Rita a Facebook-oldalán ezt írta„Hodász András katolikus sztárpap is most már rendszeresen arról prédikál, hogy szerinte miért vagyok eretnek, pedig inkább szentnek kellene lennem... (Na, ennyit a nagy »liberális« atyáról.)” 

„Egyrészt soha nem mondtam magamról, hogy liberális volnék, másrészt soha semmilyen prédikációban nem mondtam ki Perintfalvi Rita nevét” – reagált Hodász.

„Ritának megvan az a rossz szokása, hogy már eleve hitelteleníteni akar mindenféle kritikát munkáival kapcsolatban és ezért már eleve áldozati pózba vágja magát” – fogalmazott az atya. Hodász pozitív kritikát is fűz az alkotáshoz, amikor azt mondja, hogy a könyv jóval több egy felületes elemzésnél, magával a jelenséggel is foglalkozik, és nem csak a szaftos történeteket helyezi fókuszba. Hangsúlyozza azonban, hogy 

a könyv súlyosan, és megengedhetetlenül szakmaiatlan”

Az abúzussal kapcsolatos pszichológiai hátérről szóló részeket Hodász inkább tekinti egy erősebb blogbejegyzésnek, mint egy lábjegyzetezett tudományos publikációnak. 

Az atya szerint: „Ez a könyv nem az áldozatokról szól, hanem Perintfalvi Ritáról, egy gyomorforgató önfényezés”. Hozzáteszi:

Nem oké, ha valaki mások szenvedését a saját imidzse növelésére használja.”

Címlapkép: YouTube

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehogy elfelejtsük az EU-ban üvöltöző pedofil képviselőt:
2001 január 31-én egy berlini újságban nyílt levelet intézett Cohn-Bendithez a volt német külügyminiszter, Klaus Kinkel, amelyben követelte, hogy Cohn-Bendit tisztázza, hogy volt-e közte és a gyerekek között valójában fizikai kontaktus. A The Berliner Zeitung lehozta Cohn-Bendit válaszát. Ebben azt állította, hogy "nem érzékelte a problémát" ("das Problem nicht bewusst"). "Megpróbáltunk egy csoportos diskurzust egy új szexuális moralitásról amely még meghatározandó" ("in einem kollektiven Diskurs eine neue Sexualmoral zu definieren"). A megjelenített szexuális jelenetek valójában "én-orientált önreflexiók voltak" ("ich-bezogene Selbstreflexion"). Cohn-Bendit nem állította, hogy nem volt szexuális kontaktus a gyerekekkel. Amikor a The Observer meginterjúvolta 2001. január 28-án, Cohn-Bendit kijelentette az újságírónak: "Beismerem, hogy amit írtam, az elfogadhatatlan lenne manapság".

Na végre! Már legalább egy napja semmi hír nem volt Perintfalviról!

Ez a teológusnak teljesen jelentéktelen nő meg akar lovagolni egy divathullámot.

Ezek szerint te nem érted azt amit olvasol...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés