Orbán: Elveszti a védettségi igazolványát, aki nem kéri a második oltást

2021. június 10. 10:48
A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy a gazdaság újraindításáról és megerősítéséről indul nemzeti konzultáció.

Orbán Viktor a csütörtöki kormányinfón ismertette: Magyarország a védekezés új szakaszába lépett, mert a koronavírus-járvány harmadik hullámát legyőztük. Az oltottak számáról közölte: 5 311 475 főt oltottak be a fertőzés ellen, így a teljes átoltottság tekintetében Magyarország az első helyen áll.

A kormányfő közölte: mivel több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan regisztráltak az oltásra, ezért az oltás felvétele innentől kezdve mindenkinek az egyéni felelőssége. Hangsúlyozta: a járvány csak azok számára ért véget, akik beoltatták magukat, akik ezzel a lehetőséggel nem éltek, azokat még mindig fenyegeti a vírus. Hozzátette: nyugati vakcinákból (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen) további 17 millió adag várható, érkezik kínai vakcina is, a Szputnyik viszont rövidesen el fog fogyni. Beszélt arról is, hogy a kormány engedélyezte a 12-16 évesek oltását is.

A kormányfő figyelmeztetett arra, hogy

aki nem vette fel a második oltását, azt törölni fogják a védettségi igazolvánnyal rendelkezők köréből.

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy a gazdaság újraindítását tekintve a kormány azt állapította meg, hogy 15 év alatt három súlyos válság volt Magyarországon: a 2008-as válság, a migrációs válság, és a mostani koronavírus-járvány. A kormány nem azt a gazdaságot képzeli el, mint a korábbi gazdaság volt, hanem le akarja vonni a tanulságokat – mondta a kormányfő.

Olyan évtizedre készülünk, amit a járványok és népvándorlások korszakának nevezhetünk”

– fogalmazott a miniszterelnök. 

Új nemzeti konzultáció

Orbán Viktor bejelentette: nemzeti konzultációt indít a kormány a következő időszakban a gazdasági újraindításról, a gazdaság megerősítéséről és a stabil gazdaságról. Fontos, hogy egyetértés legyen a minimálbér tekintetében – tette hozzá. Jelentős adókedvezményekre lesz szükség Orbán Viktor szerint, hogy jelentősen nőjön a minimálbér.

Az adóvisszaadásról azt mondta a kormányfő, hogy az átlagbér adószintjéig visszaadják-e az szja-t a családosoknak – erről szól az újabb kérdés. Szó lesz a konzultációban a moratórium ügyéről és a klímaadóról is. Az uniós elvek hamarosan megjelennek, és azt tartalmazzák, hogy a klímacélok elérésében ki viselje a terheket – mondta a kormányfő. Ismertette: a gépjárművek és a lakások után is adót akarnak kivetni Brüsszelből, és így egy újabb rezsivita a kérdés. 

A konzultációban szerepelni fog kötelező kvóta is, mert a déli országokban egyre rosszabb a helyzet. 

Két évig fel kellene függeszteni a migrációt az EU-ban, amíg a járványt nem sikerül lezárni. A nemzeti konzultáció formája hasonló lesz a korábbiakhoz, lesz postai és internetes is – ismertette a kormányfő.

Tíznapos szabadság, szja-visszafizetés

Orbán Viktor elmondta, tíznapos rendkívüli szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Gulyás Gergely ismertetése szerint hamarosan megjelenik a rendelet a tíznapos fizetett szabadságról. Orbán Viktor elmondta, hogy az újraindítás sikere vagy sikertelensége az év végén derül ki. Ha sikerül a gazdasági növekedés mértékét 5,5 százalék felé emelni, akkor megvan az a gazdasági teljesítmény, amelyek alapját adják azoknak az intézkedéseknek, ami szükséges az szja visszaadásához. Ha a gazdaság hozza az 5,5 százalékos bővülést, akkor a 3 évenként járó fegyverpénzt (féléves fizetés) is kifizethetik január 1-jén. 

Orbán Viktor újságírói kérdésre elmondta: az szja-visszafizetés esetében 1,1 millió család kaphat kisebb vagy nagyobb visszatérítést. Elmondta: azért kell a tervezett szja visszafizetést összekapcsolni a gazdasági teljesítménnyel, mert csak így lesz forrás rá. A kormányfő hangsúlyozta: ez egyszeri intézkedés lehet, de a pandémia miatt szükséges

Az oltási igazolványokkal kapcsolatosan azt közölte: Magyarország azt a megoldást választotta, hogy a magyar védettségi igazolvány elektronikus változata minden adata egyezni fog az unióssal. 

Orbán Viktor azt mondta, a Mandinerben olvasta, hogy a Fudan egyetemnek öt német 24 skandináv, illetve az amerikai Yale egyetemmel együttműködési megállapodása. Ha ők meg tudják védeni a nemzetbiztonsági érdekeit, akkor mi is – fogalmazott a kormányfő.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 324 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Pénztáros Stróman Lőrinc birtokolta Hunguest hotel lánc például kapott potom 17Mrd Forint vissza nem terítendő támogatást a járványra hivatkozva, miközben kirúgtak 800 embert.
Szóval van akinek még jól is jött a járvány.

Nincs változás. A híveket még mindig nem érdeklik a tények...

Eltörlik a kártyáját azoknak, akik nem oltatták be másodszorra magukat és lejárt az idejük.
Ez egy remek intézkedés!

Akkor vesszél, mert te zsarnokoskodsz az ostoba commentjeiddel itt a mandin.

például, mert simán tünetmentes fertőzők lehetnek. tömegesen. és van néhány millió ember, aki ezért, vagy azért, de nem oltatta be magát. ha nekik továbbadják, ők esetleg nem néhány orrfújással vészelnék át.
nem a majdénjobbantudom józsi bácsi és mari néni hiányozna az államnak, ha mégis elvinné őket a korona, hanem az általuk addig elvégzett munka értéke hiányozna a gdp-ből, az általuk befizetett adó az államkasszából.

A hvg.hu-n is ír. Oda még az arcképét is kitette.

Van ahol engedélyezik a kisbaba abortuszát a 9. hónapban is, ha a nő meggondolja magát.
Mennyiben érint ez minket? Mi Európában élünk.

És van ahol, csak teszttel.

Ha nincs, hogy varrjon rá gombot?
Az bemegy a kormányhivatalba és elintézi. Százszor is elmondták már mi a teendő.

Kialakul a védettség. Mesélj melyik nyugati országban nem fogadják el a kínai vakcinát?
Van olyan ország, amelyik a Pfizer vakcinát sem fogadja el, csak a teszteket.
Ugye tudod, hogy mit kell csinálni?

Félreértések elkerülése végett, mi közünk van ahhoz, hogy Texasban és Floridában milyen oltási szabályok vannak.

Nananana! Fogd vissza magad! Hogy beszélsz?
Igen jobb lesz nekem, hogy viselje a következményeit, aki nem oltatja be magát mint te!!!!
Vagy csak egy oltást vettek fel a kettőből, mert megkapták már az igazolványukat ne menjenek pl. abba a fürdőbe, ahova te szeretnél menni, de csak szeretnél. És sehova, ahol veszélyeztetik mások egészségét. Nem mindenkinek egyforma az immunrendszere. Nem mindenkinek reagál egyformán a szervezete a vírusra, pláne a brit mutánsra.
Nyilván nem kismama a lányod, nyilván nincs kisunokád, idős szüleid, különben nem így gondolkodnál, ilyen felelőtlenül és öntelten.

Tévedsz! Az örök élet garantált, csak az nem mindegy, hogy hol töltöd.
Egy katolikust akarsz kioktatni, arról, hogy az élet "garantálható" vagy nem? Egy kicsit benézted ezt a történetet.
Összekevered a vakmerőt, Istent kísértőt, ami Isten szerint bűn a saját és mások életéért felelősséggel élőkhöz.

Ingyen 17 milliárd a Vezér gyerekkori barátjának, aki kirúgja 800 alkalmazottját miközben az ingyen pénzből felújítja a szállodáit.. Ha neked ez természetes, akkor egészségedre.
Az én gyomrom nem veszi be ezeket a dolgokat, de a híveknek ezzel semmi gondjuk.
Ami meg az alvállalkozókat illeti, én azt hallottam, hogy Pénztáros Lőrinc cégei nem a gyors fizetésről ismertek.

Csak azért bátorkodom írásodra reagálni, mert megállapításaidból számomra az tűnik ki, hogy legalább virológus vagy, bizonyára doktori fokozattal, nyelveket beszélsz, s naprakészen informálódsz a pro és kontra tartalmú nemzetközi publikációkat illetően is. De tetszik a stílusod is.

Mint a témában jól informált bizonyára olvastad a berlini Dr.Vanessa Schmidt-Krüger biológus, sejtbiológus, neurobiológus írását a BionTech vakcina lehetséges mellékhatásairól.

Tömören: Az mRNS-t becsomagolják egy speciális nano-lipid burokba. A nanorészecskék bizonyos elemei, különösen a kationos lipidek az emberi sejtek több alkotórészével képesek kölcsönhatásra lépni, ezért toxikusnak számítanak. A nanorészecskék a következő mellékhatásokat generálhatják: szövetek, véredények gyulladása, tömeges immunsejtpusztulás, sejtelhalás az izmokban és a májban. A sejtbiológus lehetségesnek tartja a DNS-kontaminációt is. Ír arról is, hogy a Pfizer nem végezte el a beadott oltóanyag-mennyiség és az immunválasz közötti mennyiségi korrelációt vizsgáló statisztikai teszteket sem. A gyártó a legnagyobb dózist javasolja, ami a legtöbb mellékhatás kiváltója.

Ha már a hülyeséget meg az ellenzéket emlegeted, azért nem ártana ezt elolvasnod:

"...az alacsonyan iskolázottak körében a teljes népességhez viszonyítva magasabb a Fidesz (+6 százalékpont), MSZP (+1 százalékpont) és a DK (+1 százalékpont) támogatottsága. Alacsonyabb a Jobbik (-4 százalékpont), az LMP (-2 százalékpont) és a Kétfarkú, valamint a Momentum (-1, -1 százalékpont) támogatottsága..."

Érdekes a megközelítésed, elgondolkodtató. Több, a gazdasági, vállalkozói élet területén dolgozó barátom, ismerősöm arról beszél, hogy a balliberális kormányok alatt gátlástalanabbak voltak az "állami", balliberális körökhöz kapcsolható megrendelők, jóval többet kellett visszafizetni.

Ma sem ismeretlen a kedvezményezettek világa, de ezek az urak - köztük baloldali beállítottságúak is - azt mondják, hogy most nagyobb arányban jut a közösbe, a népnek, az embereknek, jóval kevesebbet vesznek el a dolgozóktól, fejlődik az ország, példa nélküli a családok támogatása.

A hétvégén a Balatonon megálltam egy lakóház előtt, amelyet éppen hőszigeteltek. A brigád fele cigány származású ember volt. A főnök elmondta, hogy dolgoztak már Mészáros Lőrincnek is, aki tisztességesen fizetett, nem csapta be őket. A mostani kormánynak köszönhetően rengeteg megrendelésük van, munkát ad a környékbeli tisztességes cigány embereknek is.

Jól ismeri a Balaton környékét, tudja, hogy Mészáros valóban megvásárolt több, egykori tábort, de életet lehelt azokba, s nem engedte, hogy külföldiek kezébe kerüljenek.

Te láthatóan mindent a külföldiek kezébe iránt vagy elkötelezett, neked nem jó az ami magyar, ami itthon marad, ami magyar kézben landol, ami magyaroknak ad munkát.

Már várod vissza a balliberálisokat, hogy extraprofit mellett, miként tették azt, idegeneknek játsszák át a még megmaradt családi ezüstöt. Ennek vagy lelkes propagátora. Ezért - sem - szabad megengedni, hogy az idegenek kijárói győzzenek 22-ben.

Kártya: az első napon hibásnak tartottam, hogy az első oltás után kiállítják, nem volt senki sem , aki átgondolta volna.

Más: Feri és bűnöző társai egyáltalán tisztában vannak azzal, hogy tele vannak zsidózó, cigányozó nácikkal? Vagy ezek már a baloldalivá vált jobbikos európai demokraták?

Konzultáció: nem látom az értelmét, hasznosságát. helyette el kellene végre építeni a tömegkapcsolatokat, megjelenni az emberek között.

Az USA világelső a covidban meghalt országok között.

A coviddal kapcsolatban kezdettől fogva az volt.

Úgy, mint vakhangyának - medvehagymának.

Vesszen bizony a bolsevik utódpárt minden részlege.

Nincs miért elnézést kérned, hiszen soha nem sértettél meg. Most a normálisok nagy táborát kell építenünk, amelyben minden a hazájáért, családjáért felelős, tisztességes embernek helye van. Színre, felekezetre, vallásra tekintet nélkül. Amennyiben 22-ben meg szeretnénk akadályozni Magyarország visszafordíthatatlan felperzselését, szétverését, megalázását, akkor Orbán Viktorra kell szavaznunk.

Helyes. De akkor ki felelős azért, hogy már az első beadása után osztogatták?

Azért lennék kretén, mert más gondolok mint te???
Bocsika, de ez a gondolkodásmód utal a kreténségre, nem az enyém.
Az meg már a legkevesebb, hogy ismét úgy állítasz valamit, hogy nem bizonyítod.
Aztán még én hajlítgatom a valóságot...

Utazol te naponta többször tömött BKV járműveken?
Tanítasz iskolában?
Az egészségügyben dolgozol?
Öregotthonokban dolgozol?
Ápolod a szüleidet, nagyszüleidet?
Vannak kicsigyerekeid?
Van állapotos feleséged?

Ezek csak költői kérdések. Én sem kívánom a további beszélgetéseket veled.
Kezdettől fogva nem értettem a coviddal kapcsolatban veled, és ne is erőszakoskodj tovább, ne maszatolj, ne akard, - te - megmondani, hogy én miért oltattam be magam.
Annyi hülyeséget írsz, hogy nem is olvasom tovább.

Mintha azt olvastam volna, hogy te is elkaptad a covidot. Azt tudod, hogy bár erősnek gondolod az immunrendszered, hány embert fertőztél meg vele?

Olvasd el figyelmesebben, amit írtam. Ha nem megy segítek.

"Ezek csak költői kérdések. Én sem kívánom a további beszélgetéseket veled."

Mélyen egyetértünk, soha többé kommunistákat.

Szóval nem, egyiket sem teszed. Akkor milyen alapon, milyen jogon mersz ítélkezni másokon, akik ezt mindennap megteszik, mert ez a munkájuk.

Honnan tudod, csak nem csináltattál tesztet?

Hát, szép szőke herceg, a részletekkel még mindig adós vagy, de ez nálad nem meglepő.
Libsi meg úgy vagyok ahogy te Soros rajongó, de nem igazán hoz lázba, hogy te mit gondolsz rólam.
Elvégre nagy a Jó Isten állatkertje és nincs rajta kerítés...

Ki mondta neked, hogy nem mehet? Naná, hogy mehet a magyar is.
Csakhogy nálunk van oltás, és nem kell teszt!
Egy csomó országnak nincs tesztje.
Ha valaki inkább fizet a tesztekért és nem kell neki az ingyen oltás, azzal nincs mit tenni.

Helló! Nem tudom mi történt békalencsével, még nem volt ilyen erőszakos és támadó.

- Ez mire volt válasz?! A commentemre biztos, hogy nem.
- Hogy mered megkérdőjelezni a kereszténységemet?
Kinek érzed magad? Istennek?
- Itt erőszakoskodsz, arcoskodsz, az oltásellenes szövegeiddel hónapok óta és még neked áll feljebb?
- Mit kényszerítek én másokra?
Te úgy tudod, hogy több sátán van:)))
- Akkor nyered el a bűnbocsánatot, ha meggyónod, feloldoz a pap és elvégzed a penitenciát.
Máris indulhatsz!

Igen. Kopasz és tényleg hasonlít. Rákérdeztem tőle, azt mondta, hogy az csak természetes, hogy vállalja a nevét és az arcát.

Magyar szurkolók (azaz magyar állampolgárok és lakosok):

Be kell mutatnod a védettségi igazolványod vagy bizonyítanod kell a hivatalos EESZT applikációban a védettséged (Töltsd le: iOS / Android).

Nemzetközi szurkolók:

Be kell mutatnod:

Vagy egy negatív koronavírus PCR-tesztet (amelyet a mérkőzésed kezdete előtti 72 órán belül végeztek el)
Vagy a koronavírus elleni oltásodról az igazolást

Exhibicionista ez a Tóth Zoltán.

Hát igen. Ahogy szoktad. A konkrét választ kikerülöd.
Az meg, hogy kinek nagyobb a támogatottsága majd 2022 tavaszán kiderül.
Minden esetre a Párt nagy bakot lőtt azzal, hogy összeterelte az összes ellenzéki pártot egy csapatba, csakhogy Böszmére mutogathasson.

Biztos nem tudja, hogy 190cm magas vagy. :)

Biztos eléri a 6 milliót.
Sokan vannak, akik még nem kapták meg a második oltásukat, pl.akik az Astra Zenecát kapták.

Annyi nem biztos, hogy elég lesz barbibabának.

Negatív koronavírus PCR-teszt eredmény:

Csak és kizárólag kinyomtatott, magyar és angol nyelvű teszt igazolásokat fogadnak el a karszalag pontokon. Ha szükséged van egy koronavírus-tesztre (PCR), két teszt busz is rendelkezésre áll majd a szurkolók számára a stadion északi oldalánál (Ifjúság útja és Stefánia út sarkánál). A buszok meccsnapokon nem lesznek elérhetőek.

Az oltás igazolása:

Az oltás igazolásához egy olyan dokumentumra van szükség, amelyet egy olyan ország bocsátott ki, amelynek kölcsönös, oltásra vonatkozó megállapodása van Magyarországgal. Jelenleg csak kevés országgal létezik ilyen egyezmény. Nézd meg a kormányzati oldalt a legfrissebb listáért. Csak és kizárólag magyar és angol nyelvű igazolásokat fogadnak el, és kinyomtatva kell ezeket bemutatni. Ha olyan oltásfajtát kaptál, amelyből két dózis szükséges, akkor a második oltásodnak is meg kell lennie.
Testhőmérséklet mérés

A beléptetési folyamat részeként arra kérünk, hogy megmérjük a testhőmérsékleted. Ha ez az érték 37.8 fok vagy afeletti, akkor nem léphetsz be a stadionba.

Túl azon, hogy ezt már belinkeltem neked, bár nem az én problémám.
Nekem van jegyem, be vagyok oltva, sőt olyan barátaimmal megyek a meccsre, akik nem fideszesek, mégis fontosnak tartották beoltatni magukat.
Vannak akik elsőként regisztráltak amikor már lehetett.

Ezt nem tudom, ezt tisztázni kell.

Naiv vagy mint mindig, ha imádott Pártodról van szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés