Medián: A Gyurcsány-féle lista helyett sokan inkább a Kutyapártot választanák

2021. április 16. 13:59
Hann Endre szerint a kormánypárttal nem szimpatizálók egy része inkább a Kutyapártra szavazna, mint az ellenzéki közös listára.

A Kutyapárt választóinak 101 százaléka rájuk szavaz! – jelenti be büszkén a párt a Facebook-oldalán. Ezt az eredményt egy videós beszélgetésből szűrték le, amelyen Kovács Gergő pártelnök, Zimre Zsuzsa újságíró mellett ismert közvélemény-kutatók – Hann Endre (Medián) és Závecz Tibor (Závecz Research) – beszélnek – ingyen(!) – a pártról.

Az eszmecserén kiderült, hogy a Medián általában jobbnak méri a Kutyapártot, mint a többi közvélemény-kutató, s ennek az az oka Hann Endre szerint, hogy Kovács Gergő rendszeresen átutal a számlájára 10 millió forintot, a társelnök pedig természetesen Sorostól kapja a pénzt. Ám Hann Endre gyorsan hozzáteszi, hogy ez viccnek is kétfarkú.

Utána viszont komolyan elmondja, hogy a teljes népesség körében országosan 6, a fővárosban pedig 10 százalék a Kutyák támogatottsága, akiket egyébként főleg a fiatalok, a városban lakók, illetve a magasabb iskolai végzettségűek kedvelnek, bár ez utóbbi szempont nem annyira hangsúlyos, mint az előző kettő. Ez a viszonylag magas szám Hann szerint azért alakulhatott ki, mert amikor a kormánypárttal nem szimpatizáló választók egy része azzal szembesül, hogy a Gyurcsány-féle listára kellene voksolniuk, akkor úgy döntenek, hogy inkább a Kutyapártra.

A Median vezetője pontosan így fogalmazott (a videóban 16:52-től látható): „Mióta a közös listát felvetjük, minthogyha ettől a válaszadók egy része szembesülne azzal, hogy hoppá, tehát ami a Fidesz propagandájának is fontos eleme, hogy lebaloldalizni, legyurcsányistázni..., de maga a kérdés valószínűleg felidézi az emberekben azt, hogy hoppá, ha ez nekem nem annyira tetszik, akkor szavazhatok a Kutyapártra is”.

 

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyihihi.

Összefogááááást!

Persze, nem kérdés.
De 4,99%-ig nekünk dolgoznak.

Hát persze, a Kutyapártnak legalább vannak jó viccei is!...

Szemrebbenés nélkül lépnének koalícióra Gyurcánnyal, ha úgy hozná a sors.

A Kétfarkú a zsidó értelmiség pártja, olvass Kovács Andrást /CEU/. Zsidóként a Fideszt támogatom, másodlagos preferenciám a Kétfarkú. Azt támogató barátaim nem szavaznak a náci-bolsi összeborulásra, s van egy intellektuális mérce is.

Te ez alatt vagy, így nem számítanak a Te támogatásodra Orbán ellenében, igényesek a társaságra.

Mennyi Demokrata ellenzi a demokráciát hirtelen.

Nem az fogja eldönteni, hogy kinek mennyi a listás szavazata, hanem az ki mennyit nyer az egyéni mandátumok közül.
Hiába nyer az ellenzék a közös,listán, ha a szükséges egyéni mandátumokat ne kapja meg.
Röviden az a párt alakíthat kormány akinek összesen 101 mandátummal rendelkezik.
Így megtörténhetne példáúl, hogy a FIDESZ/KDNP:
1. országos listán 31 mandátumot kap, egyéniben 70 mandátumot
2. országos listán 25 mandátumot kap, egyéniben 76 mandátum

2018 választásnál 2 824 206 szavazatra 42 mandátumot kapott és 91 egyéni mandátuma lett.

Szerintem 2022 évben ismét a FIDESZ/KDNP fog kormányt alakítani kb 110 mandátummal.

,,OV azt mondta még 2019 végén, hogy 2022. januárja előtt nem indítják el a kampányt. Ha ezt ma is így gondolja, akkor baj lesz,,

Azért erre mérget ne igyál.

Amennyiben a járvány lecsillapodik és a második félévben beindul a gazdaság, megnőnek a beruházások, új munkahelyek lesznek, megnő a munkaerő kereslet, a jövedelem, javul az egyének helyzete, egészen más lesz a véleményük. Még összehasonlítási alapjuk is lesz a 2009 évi válság és a 2015-2019 időszaka figyelembevételével.
Ekkor kell beindítani a kampányt és telje gőzerővel dübörögtetni a választás napjáig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés