Breuer visszaszólt Vágónak: Nem kell annyira szórakoztatni engem a hülye bejegyzésekkel, mert én is dühös leszek

2021. február 18. 9:15
A Heti TV igazgatója beszélt tévéje aktuális ügyeiről, valamint az egykori kvízmester bejegyzésére is reagált.

A Pesti Tv Politikai Hobbista című műsorának vendége volt Breuer Péter,  Európa egyetlen zsidó tévéjének, a Heti TV-nek az alapító-főszerkesztője, aki az elmúlt napokban a Niedermüller Péterrel való konfliktusával került be a hírekbe.

„Ha én egy büszke magyar-izraeli zsidó vagyok, akkor nem csinálhatok egy hottentotta televíziót” – mondta a Heti Tv-ről Breuer. Életéről szólva elmesélte, hogy 1973-ban disszidált, mert a „langyos vízben tüdőgyulladást lehet kapni”, majd Izraelben „kitalálta magát”, hogy harminc év múlva hívásra hazatérjen.

Ezután megcsinálta a Heti TV-t, méghozzá az erzsébetvárosi zsidónegyedben, ahol „nagyon kemény üzleti alapon” kapott helyet.

Breuer mintegy Vágó Istvánnak válaszolva – aki értetlenkedett azon, hogy a tévés az 1932-es németországi eseményekhez hasonlította azt, ahogy Niedermüllerék kipaterolták – elmondta, hogy szülei génjét – akik átélték a második világháborút – magában hordozza, tanult történelmet, és emiatt asszociált, saját bevallása szerint is talán kicsit erősen, a 90 évvel ezelőtt történtekre.

„Van egy ilyen nagy kvízmester, aki ezt az egészet irányítja, pumpálja. Most is beszólt egy másik tévének, hogy annyira »véditek a ti zsidótokat, de a nevét nem tudtátok leírni«. Hát neki például – gondolom – a szerkesztők mutatták, hogy mit mondjál. Szóval azt üzenem neki, hogy nem kell annyira szórakoztatni engem a hülye bejegyzésekkel, mert én is dühös leszek, elkezdek bejegyzéseket írni, aztán járhatunk a bíróságra” – üzente feltehetőleg Vágó Istvánnak Breuer.

A műsorban szó esett még a neológ és nem vallásos zsidók közötti különbségről, és a jobboldalhoz való viszonyáról, valamint Donald Trumpról és Joe Bidenről, akinek a nevét Breuer nem is volt hajlandó kimondani.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már a legendás, valamikori legendás Lázár sajttájokon fölfigyeltem Breuerre. Üdítő volt a különbség a balos csapathoz képest különösen, de egyáltalában. Egy ember, aki más, mert ez az igazság, de aki szimpatikus és akivel ki lehet jönni, mert nem a másik legyőzését, hanem az igazságot keresi. Nem lehet mindenki egyforma, ennyit a másságról. A világ csak ilyen, unalmas is lenne a sok egyforma.

Elnézést, azért ennyire nem voltak azok legendásak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés