Trump megköszönte az elmúlt négy évet, és sok sikert kívánt a következő kormánynak

2021. január 20. 15:48
A távozó elnök megígérte, hogy „valamilyen formában visszatér”.

Donald Trump leköszönő amerikai elnök az Andrews támaszponton szerdán elmondott búcsúbeszédében megköszönte az elmúlt négy „rendkívüli évet”, és sok sikert kívánt a következő kormánynak. Megjegyezte: az alapokat lerakták, így minden lehetőség adott, hogy az új adminisztráció látványos dolgokat hajtson végre. „Úgy gondolom, nagy sikerük lesz” – tette hozzá, aláhúzva, hogy az ország jövője még sohasem nézett ki ennyire biztatóan. „Hihetetlen dolgokat vittünk véghez” – mondta.

Kiemelte: újjáépítették az amerikai hadsereget, csökkentették az adókat, munkaerőpiaci reformokat hajtottak végre, és évek helyett mindössze kilenc hónap alatt sikerült kifejleszteni a koronavírus elleni vakcinát. Aláhúzta: erőfeszítéseik a következő hónapokban be fognak érni, és ez a gazdaságon is látszani fog. Keményen dolgoztunk, és mindent beleadtunk, annak ellenére, hogy sok nehézséggel kellett megküzdenünk – hangoztatta.

Trump egyúttal megemlékezett a koronavírus-járvány áldozatairól és családtagjaikról, és együttérzéséről biztosította őket. A távozó elnök megígérte: nem tűnik el, követni fogja az eseményeket, mindig harcolni fog az amerikai népért, és „valamilyen formában visszatér”.

Trump több mint egy hét után először jelent meg a nyilvánosság előtt – emlékeztetett a CNN amerikai hírtelevízió. Donald Trump helyi idő szerint szerda reggel hagyta el a Fehér Házat a Marine One elnöki helikopter fedélzetén feleségével, Melania Trumppal floridai birtoka, Mar-a-Lago felé. Ő az első elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fel akarta rázni Amerikát, inkább őt rázták le.

Amerika megkapta amit mi 2002-ben az elcsalt valasztast, es amit 2006-ban, az ostromot, es a golyokat...
Negy sotet ev kovetkezik, de eljon az o 2010-uk is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés