A New York Times Orbánnal példálózik a hazugság művészetéről szóló cikkében

2021. január 11. 12:17
A lap felidézi Sztálin és Hitler módszereit, a jelenből pedig Putyint és Orbán Viktor említi.

A politikában a hazugság évszázados, Machiavelli már a 16. században azt ajánlotta, hogy csak nyugodtan hazudjanak a vezetők, ha az igazság ártana nekik – írta meg a The New York Times cikke. A cikk szerint azonban új jelenség, hogy a tömegek lelkesen fogadják, amint bolondot csinálnak belőlük. Hangsúlyozták: napjainkban ez meghatározó Magyarországon, Lengyelországban, Törökországban és a Fülöp-szigeteken is.

A cikkíró szerint a magyaroknál mostanság nagy keletje van azoknak a hazugságoknak, amelyek nem egyszerűen meghamisítják a számokat, hanem új valóságot kreálnak. A demagóg Orbán megtalálta Sorost, az emberbarát pénzembert, a magyar származású zsidót, miszerint ő az a sötét figura, aki a háttérből igyekszik aláásni az ország szuverenitását, bevándorlókkal akarja felváltani az ország lakosságát és megsemmisítené a hagyományos értékeket – írja a The New York Times.

(The New York Times)

Fotó: MTI

Összesen 332 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész világban nagyon fontos Ember lett Orbán Viktor.
Félnek tőle, ez jól látszik.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. január 11. 15:02

New York Lies inkább.

Azért szeretném olvasni, hogy a Soroson túl még melyik elfajzott fújja az USA-ban a passzátot a magyarok ellen.
Nagyon vicces, hogy az ügybe bevették a Fülöp-szigeteket is.

Ezt a hülye "sátánt" miért nem x-elitek?

Ezt a mostani cikket ki írta, kiderül valahonnan?

Én is féltem. De gondolkodásban sokkal előrébb jár, mint az ellenfelek(ellenségek).

Valóban nem bírják azok, akik egy új szocializmust építenek a választóik akarata ellenére.

Igen. A példát akarják kiirtani gyökerestől. Semmi jóra nem számítok, viszont sok rosszat várok az új amerikai berendezkedestol

Tudod, a példa ragadós. Először volt az unortodox gazdaságpolitika, ma már az IMF is e szerint kezeli a válságokat. Aztán itt van a nemzetállamok kérdése........ Képzeld el, ha a volt szoci országok inkább nemzetállamok át szeretnének, meg NT egy Brüsszel nevű új Moszkvát.

Nem Orbántól, mint konkrét személytől félnek a rotcsildi bitorlók zsoldosai, hanem
félnek saját aljasságuktól, amire a lelkiismeretük minduntalan emlékezteti őket.
NIGEL FARAGE , AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG REFORMJÁNAK VEZETŐJE ÉS A "THE DEBATE" FŐSZERKESZTŐJE
21/11/21, EST 5:00
"Ami most aggaszt, az a tüntetésekre adott reakció. Ironikus módon ez nagyobb kockázatot jelenthet a békére és a harmóniára, mint maga a múlt szerdai rendbontás. Ha Trump vértanúhalált szenved, szörnyű árat kell fizetni.

Az elnök 2016-os meglepetésgyőzelme óta a demokratákat sújtja az, amit "Trump elidegenedési szindrómának" neveznek. Ezt a majdnem kóros vágyat, hogy helyrehozzák azt, amit "rossznak" érzékelnek - vagyis Trump választási sikerét -, az önjelölt erkölcsi fölény és az a meggyőződés vezérli, hogy Trump diadalát az orosz beavatkozás vagy valamilyen más hamis összeesküvés-elmélet okozta. A demokraták soha nem fogadták el Trump elnökségének legitimitását. Amióta először belépett a Fehér Házba, minden kísérletet megtettek a kormány normális működésének megakadályozására - a végtelennek tűnő Mueller-féle speciális tanácsos vizsgálattól kezdve a farsangi vádemelésig."
"Hasonló igazságmegtagadást láttam itt, az Egyesült Királyságban, amikor sok vezető közszereplő éveken keresztül próbálta megdönteni a 2016-os Brexit-referendum eredményét. Mindez azt mondja nekem, hogy az úgynevezett "liberális" elit valójában teljesen illiberális . Semmi más nem motiválja, mint a különféle ellenfelek égő gyűlölete.

Joe Biden és Nancy Pelosi elmúlt napok nyilatkozatai általában ezt az álláspontot tükrözik. Ezek minden bizonnyal azt jelzik, hogy a bosszúállóság időszakába lépünk az Egyesült Államok 45. elnökével szemben. A cél Trump megszégyenítése és végső soron jogi csaták sora, amelyek végén börtönbe kerül."
"Ez a hozzáállás látványosan visszaüthet."
"a Szilícium-völgy titánjai most együtt dolgoznak, hogy megpróbálják cenzúrázni Trumpot és legközelebbi követőit. Ez egy újabb hatalmas hiba. Ahogyan a Brexit szavazóit nevetségessé tették, mert iskolázatlan, csülökhúzó rasszisták voltak, a washingtoni elit lenézi a MAGA támogatóit. De nagyon sok van belőlük - és ha a közösségi médiavállalatok és a Demokrata Párt úgy gondolja, hogy Trump elhallgattatásával ez a több tízmillió ember egyik napról a másikra eltűnik, rettenetes sokk érheti őket."
"fennáll annak a veszélye, hogy a politikai berendezkedés ellen már meglévő harag és megvetés új és erőteljes szélsőjobboldali mozgalmat eredményez Amerikában.
A dolgok jelenlegi állása szerint úgy gondolom, hogy ez könnyen megtörténhet. Ezért imádkozom, hogy a 2020-as győztesek hátralépjenek, és számba vegyék, mit csinálnak és hogyan viselkednek. Ha nem, akkor Amerika jövőjétől tartok.

Nigel Farage a Newsweek " The Debate " platformjának főszerkesztője ."

Válaszok:
pollip | 2021. január 11. 15:39

Csak egy orbáni hazugságot hozz, amiről bebizonyosodott, hogy hazugság!
Nem olyat, amiről úgy gondolod, hogy hazugság, hanem amiről bizonyíték van.

Az van. Ha szerinted ez a legnagyobb akadály, akkor nagyjából egyetértünk.
Az elvek fontosabbak, mint a pénz.

Jó összefoglalás. Az a lényeg, hogy sokan tudják, hogy működnek a világban az úgynevezett demokraták.

A hazugság központi irányításáról:
A Brit Propagandaminisztérium körlevele a BBC-nek és az Anglikán Egyháznak 1944. február 29-én:
"Tudjuk hogyan viselkedett a Vörös Hadsereg Lengyelországban 1920-ban és hogyan viselkedett Finnországban, Észtországban, Lettországban, Galíciában és Besszarábiában a közelmúltban.

Ezért számításba kell vennünk, hogyan fog a Vörös Hadsereg bizonyára viselkedni, amikor lerohanja Közép-Európát.

Tapasztalatok mutatják, hogy a legjobb figyelemelterelés az atrocitás propaganda, amivel az ellenséget támadjuk. Sajnos a nyilvánosság már nem olyan fogékony, mint azokban az időkben, amikor (az első világháborúban) "hullagyárakról", "megcsonkított belga babákról" és "keresztre feszített kanadaiakról" beszéltünk.

Ebből következően erősen kérjük együttműködésüket a nyilvánosság figyelmének elterelésére a Vörös Hadsereg tetteiről azáltal, hogy teljes szívükből támogatják a németek és japánok elleni vádjainkat, amelyek mint a múltban, ezután is nyilvánosságra kerülnek a minisztériumból."

Érdekes, hogy a Wiki "Fake News"-ról szóló cikkében 39 országgal foglalkozik, de Magyarország nincs is köztük. Bezzeg az USA igen.

Látod, bírjuk anyagilag. A hitelek növekedése fejlesztési hitelekből áll, ami hamar meg fog térülni. Az országunk jól állja a sarat.

Így legyen. Van esélye az usa-ban polgárháborúnak, szakadásnak. Lehet, hogy ezzel lesznek elfoglalva.
Egyébként semmi közük hozzánk.

Politikailag nem annyira lesz érdekes, hogy mit mondanak. Gazdaságilag meg majd a sajátjaik visszafogják őket. Úgy nem tudnak nekünk ártani, hogy egyúttal saját maguknak ne ártsanak.

Politikailag nem annyira lesz érdekes, hogy mit mondanak. Gazdaságilag meg majd a sajátjaik visszafogják őket. Úgy nem tudnak nekünk ártani, hogy egyúttal saját maguknak ne ártsanak.

Az USA demokrata oldal egy Palika1955-konzorcium, hanem Trump ellen és hatalmas a hatalma, mert hatalmas a hazugsága.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés