Az MSZP székháza előtt tüntetnek a Pest megyei szocialisták

2020. szeptember 16. 13:31
A feloszlatásukról szóló döntés visszavonását kérik.

Petícióban kérték az MSZP feloszlatott Pest megyei szervezetének tagjai szerdán Budapesten, hogy a pártvezetés vonja vissza az erről szóló döntést, és hogy küldötteik vehessenek részt a hétvégi tisztújító kongresszuson. Az MSZP Villányi úti székháza előtt nagyjából ötvenen demonstráltak a feloszlatás miatt. Többen Anonymus-maszkot viseltek, táblákat tartottak, amelyeken a következő mondatok voltak olvashatók: Tóth Bertalan otthon takaríts, ne a pártban!; Ne trükközzetek! Ne csaljatok!; MSZP=Molnár=Tóth Kft.; Demokratikus elnökválasztást!; Politikai leszámolás.

Trenka István, az MSZP korábbi Pest megyei elnöke – aki saját elmondása szerint az 1990-es taxisblokád egyik szervezője volt és most kizárták a pártból, mert jobboldali médiumoknak nyilatkozott – közölte, törvénytelennek, elfogadhatatlannak, aljasnak és tisztességtelennek tartják a feloszlatásról szóló döntést. A petíciót ismertetve hozzátette: sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot, hogy a feloszlatott szervezeteket nem hallgatták meg a döntés előtt. Elmondta, kollektív büntetés az, hogy a több mint 1600 tagot számláló, 85 Pest megyei MSZP-szervezetet megszüntették, holott csak egy részük nem dokumentálta az alapszabályszerű működést. A szervezeteknek kevesebb mint 48 órájuk volt beküldeni egy évre visszamenőleg több ezer dokumentumot – jegyezte meg. Trenka István megpróbálta bevinni a Villányi úti pártközpontba a petíciót, de a biztonsági őr a járványhelyzetre hivatkozva nem engedte be az oktatási intézményként is működő épületbe, Trenka István végül az őrnek adta oda a dokumentumot.

Pár perccel később, miközben Trenka István újságíróknak nyilatkozott, Kovács Barnabás – szeptember 9-én, a pártvezetés által el nem ismert tisztújító küldöttgyűlésén megválasztott Pest megyei MSZP-elnök – kezébe adta a petíciót, amelyen egy aláírás volt látható. Kovács Barnabás újságíróknak azt mondta, Tóth Bertalan pártelnök titkárságán vették át tőle a dokumentumot. Hozzátette: minden eszközt be fognak vetni, hogy az igazukat bizonyítsák. Kérdésre válaszolva kitért arra is, a Pest megyei küldöttgyűlés korábban egyhangúlag döntött arról, hogy Mesterházy Attila pártelnökké választását támogatja a kongresszuson. Arra a kérdésre, miből gondolják, hogy politikai leszámolás a szervezet feloszlatása, Kovács Barnabás azt mondta, azért, mert jogi alapja nincs a döntésnek, hiszen nem minden szervezetnél voltak problémák, Tóth Bertalan szerint is csak a szervezetek nyolcvan százalékánál voltak hiányosságok.

Egy másik kérdésre, hogy a feloszlatásban szerepet játszott-e, hogy a megye Mesterházy Attila pártelnökké választását támogatta, Kovács Barnabás közölte, erről nem beszélt a pártelnökkel, de nem kell „Sherlock Holmesnak lenni, hogy az ember valamilyen következtetésre ez ügyben jusson”. Molnár Zsolt pártigazgató korábban az ATV-nek a gazdálkodás, a pénzügy, a tagnyilvántartás, és a helyi tisztújítás menetében történt szabálytalanságokkal indokolta a Pest megyei szervezet felfüggesztését. Hangsúlyozta azt is, senkinek nem szűnt meg a párttagsága, fél éven belül mindenki csatlakozhat valamelyik szervezethez. Sajtóhírek szerint a Pest megyei szervezet újjászervezéssel Hiller Istvánt, az Országgyűlés szocialista alelnökét bízta meg az elnökség. Az MSZP szombaton, a koronavírus-járvány miatt online tartja soron következő tisztújító kongresszusát, amelyen Pest megyének 29 küldöttje lett volna.

A párttagok zárt listán szavazhatnak az MSZP vezetőire; az egyetlen szabályos listát a jelenlegi pártelnök Tóth Bertalan, valamint Kunhalmi Ágnes választmányi elnök nyújtotta be, így ők lehetnek a szocialista párt első társelnökei.

(MTI)

 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ALAKUL A HELYZET
Gyurcsány Ferenc Tóth Berci és Kunhalmi Ági egészségére kortyolgat. Közeben dörgöli a kezét és agába gondolja: ALAKUL A HELYZET.

Felejtenek az elvtársak, az MSZMP idején sem a tagság, az alsóbb szintek jelölték ki a helyes, követendő utat. Ez az új demokrácia megzavarta az egykori kommunistákat, azt hiszik, hogy nekik mindent, tüntetni is szabad.

Persze van aki még most sem ismerte fel, hogy a Tóth-Kunhalmi tandem már régen megegyezett Gyurcsány Ferenccel, a mögötte álló hazai és külföldi gazdasági körökkel.

Tóth az MSZP mai Marosán Györgye. Neki kell végrehajtania az MSZP beolvadását a DK-ba.

De azért Marosánnak időnként volt gerince. Amikor a Fehér-Heller páros lakásán beszélgettek hármasban, Marosán a pártelitre utalóan a következőt mondta: "Ágikám! Mi az öröm, a kielégülés, a boldogság abban, hogy csak úgy lehet az ember közéleti tényező, vezető egy kommunista pártban, ha kitapossa valakinek a belét vagy kinyomja a szemét."

Ez a harc lesz a végső ......

Ajjaj! A MSZP belül alakul a proletárdiktatúra.

A forradalom felfalja saját gyermekeit.
Nesze neked ,,összefogás,,... ,,kognitív disszonancia,,

Majd a Jobbik közvetít. :-D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés