Az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között kötött megállapodás garantálja, hogy Palesztina nem lesz annektálva

2020. augusztus 13. 19:24
Az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött békemegállapodás garantálja, hogy a zsidó állam nem fogja annektálni a palesztin területeket – jelentette ki Anvar Gargas, az arab ország külügyi államminisztere csütörtökön.

Az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött békemegállapodás garantálja, hogy a zsidó állam nem fogja annektálni a palesztin területeket – jelentette ki Anvar Gargas, az arab ország külügyi államminisztere csütörtökön. A megállapodás szerint, amelyet Donald Trump amerikai elnök jelentett be, az Egyesült Arab Emírségek hivatalos diplomáciai kapcsolatot létesít a zsidó állammal.

Anvar Gargas  újságíróknak azt mondta, hogy a megállapodással növekszik az Egyesült Arab Emírségek befolyása, így szerinte nagyobb az esélye annak, hogy eredményt érjenek el „ebben a bonyolult régióban”. Az államminiszter megfogalmazása szerint a palesztin-izraeli konfliktus tekintetében Dubaj „hatástalaníthatja azt az időzített bombát, amely a kétállami megoldást fenyegeti”. Szerinte a békekötés „halálos csapás” a zsidó állam annexiós terveire. Gargas egyúttal arra szólította fel Izraelt és a palesztinokat, hogy üljenek ismét tárgyalóasztalhoz.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés