CDU frakcióvezető-helyettes: Egyesek a saját pártomban nyíltan rehabilitálni akarják az NDK-t

2020. május 20. 21:52
Arnold Vaatz szerint nem véletlen, hogy a Linke politikusát is alkotmánybíróvá választották a CDU támogatásával.

Az német Kereszténydemokrata Unió frakcióvezető-helyettese, Arnold Vaatz úgy véli: nem véletlen egy radikális baloldai alkotmánybíróvá választása Németországban. Jelenleg is vannak olyan erők a CDU-ban, amelyek az NDK-t szeretnék rehabilitálni – nyilatkozta a politikus a Tichys Einblicknek.

„Vaatz úr, néhány nappal ezelőtt a Linke politikusát, Barbara Borchardt-t választották bírónak a CDU támogatásával Mecklenburg-Előpomeránia Alkotmánybíróságába – annak ellenére, hogy egyfajta mintakarriert futott be a  SED-ben (keletnémet kommunista állampárt – a szerk.) és az antikapitalista, baloldali radikálisnak minősített Linke elkötelezett tagja. Meglepődik, hogy a CDU az alkotmány kinyilvánított ellenségét fogadja el az alkotmány őreként?

Nem, ez már nem lep meg. A saját pártomban is nyílt célként van jelen az NDK teljes rehabilitációjának célja. Egy fontos lépés volt ezen az úton Hubertus Knabe, mint Hohenschönhausen emlékművének igazgatójának megbuktatása Monika Gütters kultuszminiszter által. Ezzel gyakorlatilag tönkrevágták az NDK antijogállamának szánt emlékintézményt. Egy másik fontos lépés abból állt, hogy Angela Merkel és Markus Söder mindent megtettek azért, hogy a Linke embere kerüljön Türingia miniszterelnöki posztjára, annak ellenére, hogy az ő vörös-vörös-zöld koalíciója nem kapott többséget.”

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mobil helyett Zenittel fotóznának és Golf helyett 6 évet várnának Trabira?

Ez nagyon is valószínű. Ismerős valakinek ez a név: Mikroelektronikai Vállalat?
Annyi mondható: nálunk is, a 80-as években igen előtérbe került az intenzív, innovatív fejlesztés ideája, és a hatalom ezt forszírozta.
Visszatérve a névre: a MEV 1986. május 26-án porig égett.
...az újpesti tűzoltóság ügyeletén megszólalt a riadó: a Fóti út egyik ipari telephelyéről tüzet jelentettek. A magyar műszakiak egyik büszkesége, a tudományos kutatással és fejlesztéssel foglalkozó, nemzetközi színvonalú Mikroelektronikai Vállalat 2400 négyzetméteres, speciális „T” csarnoka lángokban állt... Ki tette?
Biztos, hogy Magyarország gazdaságát tudatosan vitték csődhelyzetbe, mindenekelőtt a Fekete János és "csapata" nevével jelzett eladósítás projekttel...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés