Verhofstadt Twitteren ment neki a magyar kormánynak

2017. november 8. 17:36
Eközben a liberális frakcióvezető kezdeményezésére Antonio Tajani, az EP elnöke magához rendeli a magyar nagykövetet, és felhívja Orbán Viktort – értesült Ujhelyi István szocialista EP-képviselő.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője több közösségi oldalon is megosztotta a magyar kormányt, valamint a nemzeti konzultációt bíráló megjegyzéseit, arra kérve Brüsszelt, hogy minősítse az unió alapelveivel ellentétesnek, vagyis tiltsa meg a nemzeti konzultációt – hangzott el a Kossuth rádió szerda esti Krónikájában.

Orbán önkényuralma

Az EP liberális frakcióvezetője közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnökről azt írta: „újabb botrányos módon próbálja megerősíteni önkényuralmát Orbán, félelmet gerjeszt”. A Kossuth rádió beszámolója szerint ugyanakkor a Twitteren kommentelők egy része úgy véli, „éppen Magyarország és a magyar kormány cselekszik helyesen”.

Guy Verhofstadt úgy fogalmazott: a „nemzeti konzultáció a Soros-tervről valójában hazugságok halmazával árasztja el a magyar háztartásokat”, mozgósítani próbálja a választókat, csupán néhány hónappal a parlamenti választások előtt, „és Soros urat veszi célba”.

Magyarország Verhofstadt célkeresztjében

 Az Európai Parlament liberális frakcióvezetője többször bírálta a magyar kormányt, egyebek mellett a civil szervezetekről szóló törvény, a Közép-európai Egyetem (CEU) és a tavalyi kvótanépszavazás ügyében.

Október 19-én azt írta: a magyar hatóságoknak a határidők meghosszabbítása helyett alá kell írniuk a CEU működését lehetővé tevő megállapodást. Hozzátette, „a CEU mindent megtett, amit tudott, hogy eleget tegyen az új magyar felsőoktatási törvény támadó jellegű követelményeinek”.

A politikus június 13-án a civiltörvényre reagálva „szégyenletesnek” minősítette, hogy „néhány uniós kormány el akarja hallgattatni a nem kormányzati szervezeteket” és kijelentette: „ez ellentétben áll az Európai Unió értékeivel”.

Az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozó plenáris ülésen április 26-án úgy fogalmazott: a magyar kormány megsérti az uniós alapelveket, „zaklatja a civil szervezeteket, elüldözi a kritikus sajtót, falakat épít, vissza akarja állítani a halálbüntetést, és most úgy döntött, hogy bezár egy egyetemet”.

Ujhelyi szerint az EP-ben is kiakadtak

Eközben Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő úgy értesült, az Európai Parlament képviselői is kiakadtak a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációra. A szocialista politikus állításai szerint Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral, hogy magyarázatot követeljen a konzultáció ügyében.

A képviselő kifejti: „biztos információi szerint” az erről szóló döntés az Európai Parlament szerda délutáni elnöki értekezletén született meg, ahol a képviselőcsoportok vezetői és az EP elnöke tárgyaltak stratégiai ügyekben. Magyarország és a Soros Györgyöt is érintő konzultáció ügye itt került a napirendre: Ujhelyi szerint azt Guy Verhofstadt, a liberális ALDE képviselőcsoport vezetője hozta fel, és „még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe Orbánékat”.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szánalmas már ez az EU-hoz való futkosás, pláne a vörös patkányok ultraszonikus visítozása (ami lelassítva halhatóvá válik az emberi fül számára). Egyébként a patkány szociális állat, szóval, szó se róla, vannak szerethető vonásai.

Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy amikor a feljelentgető csőcseléket a patkányokhoz hasonlítottam, akkor ezzel valójában megdícsértem őket?

Soha többé nem írok szarkasztikusan egy nőnek. Soha. Never-ever!

Még jó, hogy a soros képe van kint, nem a fehofstadté.

Elköltözne az ország!

DDD

Az egész EP egy bolhacirkusz, kábé zéró hatáskörrel. Csak azért választják meg őket, hogy aztán öt éven keresztül szép fizetésért cserébe időnként a médiában fontoskodjanak.

Akivel egyetértek a Facebook bejegyzése alapján

Sándor Kinga Újhelyi "úr"

Ön egy hazaáruló senki! Több millió ember megvetését élvezi!

Az "ön" és hasonló társai, kik saját hazájukat, nemzetüket elárulják, bíróság előtt kellene felelniük!

De mit is beszélek! Nem lehetnek hazaárulók, mert önöknek nem hazája!

Hazudnak éjjel, nappal, ez volt, és ma is ez a komcsi tempó!

Szégyelljék magukat!
48 perce

Nem tartottam egy fontos ūgynek ezt a konzultációt.
De ha ezt így támadják akkor válaszolok.

Verhofstadt vakegérnek már megint szereplési kényszere van.

Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete
http://tinyurl.hu/PGXj/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés