Kakuk György nem csak magyar, hanem igazi kurd is volt

2017. január 5. 8:28

Raouf Hallo
MTI-OS
Az utazásai során állandóan kapcsolatban volt velem, nehogy a török titkosszolgálatok merényletet szervezzenek ellene Törökországban vagy nehogy valami történjen vele Kurdisztánban a fronton.

Miért haltál meg Gyuri? A kurdok legkedvesebb barátja, pótolhatatlan ember. Gyuri 27 éve foglalkozik a kurd kérdéssel nem csak Irakban, hanem Törökországban is. Többször illegálisan is átment a kurdokhoz Törökországban, sokszor üldözőbe is vették a török rendőrök és mind ezt csak azért, hogy az igazságot a saját szemével lássa és a hazai sajtónak közvetíteni tudja a kurdok igazságos küzdelmét az életben maradásért. 1991 óta ismertem Őt,számos utazást szerveztem neki Kurdisztánba, legutóbb 2 hónappal ezelőtt és a következő január 15.-én lett volna, számos közös újságírói munkát végeztünk együtt. Sok mindenről beszélt nekem, a kurdokról, Kurdisztánról, a gerillákról, a vad kurdisztáni hegyekről és a Kurdisztán Munkás Pártról (PKK) is.

Az utazásai során állandóan kapcsolatban volt velem, nehogy a török titkosszolgálatok merényletet szervezzenek ellene Törökországban vagy nehogy valami történjen vele Kurdisztánban a fronton. Legutolsó gazdag anyaga decemberben jelent meg a Magyar Narancsban a Kurdisztán Munkás Párt gerilláiról és a céljaikról. Hónapokkal ezelőtt Kurdisztánban ebédeltünk utoljára együtt Mosul környékén a Basiqa fronton. Dicsérte a finom kurd rizst és a pörköltet.Ott is rajtunk volt a sisak és a golyóálló mellény is. Épségben hazaértünk, de mégsem tudtunk, hogy békésen fog meghalni Budapesten.

Őszinte részvétünk a Családjának és a Szeretteinek. Továbbra is a szívünkben maradsz.

Hallo Raouf, kurd újságíró

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

O.K. És még igazi mi volt? Esetleg igazi magyar?

Nekünk meg egy röszkei boesménk van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés