Hofer: 2022-ben ismét indulok az elnökségért

2016. december 4. 18:46
Az osztrák elnökválasztáson alulmaradó szabadságpárti Norbert Hofer az osztrák köztévében bejelentette: a győztes Alexander Van der Bellen ciklusának végén, 2022-ben ismét indulni fog az elnökségért.

„A balesetem óta megtanultam, nem szabad feladni. 2022-ben ismét indulok az elnökségért” – jelentette be Norbert Hofer, az FPÖ államfő-jelöltje az osztrák közszolgálati ORF-nek adott interjúban, miután gratulált ellenfele győzelmének, hozzátéve: a választóknak mindig igaza van. Szerinte ellenfele sikeréhez hozzájárult Reinhold Mitterlehnernek, a jobboldali Osztrák Néppárt elnökének minapi megszólalása is, miszerint Van der Bellenre fog szavazni.

A győztes Alexander Van der Bellen arról beszélt: minden osztrák elnöke kíván lenni, így az FPÖ-szavazóké is. Célja az, hogy minél előbb szívébe zárja a nép, hogy ne az elnökként, hanem a mi elnökünkként tekintsenek rá ciklusa végeztével, fogalmazott.

Christian Kern, az osztrák szociáldemokrata kancellár gratulált a győztesnek, mint mondta, örül annak, hogy vége a helyenként méltatlan kampánynak, ahogy annak is, hogy Van der Bellennel egy világra nyitott elnök áll majd Ausztria élén. 

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ausztria már októberben letért a demokrácia és a jogállamiság útjáról. Ami most történt, az csak a folytatás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés