Kemény üzenetet kapott Pressman Magyarországról: Napjainkban nem könnyű a demokrata adminisztráció barátjának lenni

2024. szeptember 18. 19:19

Az amerikai nagykövet a CEU-n vádaskodott, a válasz hamar megérkezett.

2024. szeptember 18. 19:19
Annual Pride March Held In Budapest, Hungary

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / AFP

Orbán Balázs a közösségi oldalán reagált David Pressman, amerikai nagykövet mai előadására, amelyet a Közép-európai Egyetemen (CEU) mondott el. 

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint 

a beszéd inkább hangzott a Soros-birodalom vádiratának, mint semleges diplomáciai véleménynek.

A nagykövet ugyanis alaptalan kritikát fogalmazott meg a magyar demokrácia helyzetével kapcsolatban. Pressman szerint Magyarországon leépítették a jogállamiságot, amit semmilyen konkrét bizonyítékkal nem támasztott alá.

Orbán Balázs szerint ez azért is pikáns, mert amíg a nagykövet vádaskodik, addig hazájában az ellenzéki jelölt, azaz Donald Trump folyamatos életveszéllyel néz szembe a kampány során.

Mást vádol politikai beavatkozással, miközben Magyarországon az első sorban vonul politikai tömegrendezvényeken, nyíltan instruálja a magyar közélet ellenzéki szereplőit, politikai köreiből pedig szépen gurulnak a dollárok a magyar ellenzékhez.” – írja Orbán Balázs.

Emellett – teszi hozzá – szövetségeshez nem méltó fellépéssel vádol más országokat, miközben kormánya háborúpárti politikája tovább fokozza az orosz–ukrán háború eszkalációjának veszélyét.

Innen is látszik, hogy napjainkban nem könnyű a demokrata adminisztráció barátjának lenni.

De a magyarok nem adják fel. „Tovább próbálkozunk!” – zárja a miniszterelnök politikai igazgatója.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:39
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­s­z­­e­x­­i­­ ­p­u­­n­­c­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Phm045
2024. szeptember 19. 07:20
Megpróbálkozhatnánk végre a kiutasításával is..
pipa89
2024. szeptember 19. 04:43
Összenőtt, ami összetartozik! A Soros Művek Műegyetemén nyilatkozik Langley magyarországi nagykövete. Puff neki! A ma született bárány oktat egy ezeréves államot demokráCIÁból. David, nálunk a demokrácia görög minta, nem jenki demokráCIA! ALÁZATOT ÉS TISZTELETET REGNUM MARIANUMBAN!!! Egyébként, ha nem tetszik a magyarok értékrendje, haza lehet tolni a bringát!
states-2
2024. szeptember 19. 02:23
Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik négyszer egymásután verte laposra az itteni elvtársaidat, úgyhogy itt nem dirigálsz, amúgy meg Trump első dolga az lesz, hogy hazakerget innen. Kezdjél csomagolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!