Szexuális utalások, obszcén és trágár nyelvhasználat: komoly bírságot kaptak Sebestyén Balázsék

2024. augusztus 29. 10:14

Nem először fordult elő.

2024. augusztus 29. 10:14
null

Nyitókép: Facebook

Újfent megsértette a műsorszámok korhatári kategóriába sorolására és sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat a Rádió 1 a május 13-án sugárzott Balázsék című műsorszám közzétételével – állapította meg az NMHH Médiatanácsa keddi ülésén a közlemény szerint. A testület ezért a médiaszolgáltatóra 7,15 millió forint, annak ügyvezetőjére pedig a jogsértés ismételtségére tekintettel 175 ezer forint bírságot szabott ki.

Kifejtették, hogy a testület még június 18-án indított hivatalból, állampolgári bejelentés alapján közigazgatási hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben. A III. korhatári kategóriába sorolt műsorszámot reggel 6 óra 13 perces kezdettel sugározta a Rádió 1, azonban az 

a Médiatanács szerint a közzétett témák és azok feldolgozásmódja alapján, a szexuális utalásokra, valamint az obszcén és trágár nyelvhasználatra tekintettel a IV. korhatári kategóriába tartozónak minősül, és kizárólag a késő esti műsorsávban, 21 óra után lett volna sugározható. 

Megállapították, hogy a „transzplantációval tréfálkozó” adásban a műsorvezetők a szervátültetésből is gúnyt űztek, holott a III. korhatári kategóriában általában is kerülendő lenne a műtéti beavatkozások részletezése, mivel az túlzott félelmet kelthet a gyermekekben. A Rádió 1 hálózatos médiaszolgáltatás, ezért a jogsértéskor hatályban lévő hatósági szerződés alapján 30 hálózatba kapcsolódó médiaszolgáltatás közvetítette a jogsértő műsorszámot. A bírság megfizetésén túl a Médiatanács a Rádió 1-et a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte.

(MTI)

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dominik
2024. augusztus 29. 23:10
De hát konkrétan ez az értelme az ilyen reggeli rádió showk nak... kicsit vicces kicsit trágár kicsit komolytalan... Ezt szeretik az emberek...
tamagaba
2024. augusztus 29. 18:58
Ursula nem tud máshogy poénkodni, csak ha csúnyán beszél. Azt hiszi úgy viccesebb
Hekimeki
2024. augusztus 29. 14:59
Ezt a hordalék Balázst nem lehetne egyszer s mindenkorra az összes médiából eltávolítani a büdös kurva anyjába ❓❓❓❗❗
Theorba
2024. augusztus 29. 13:20
Gyűlöletkeltőnek ítélte a Médiatanács a Bayer-show márciusi adását, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A műsort a Hír TV és a Hír FM is megismételte, így a gyűlöletkeltés miatt előbbi négyszázezer forintos, az utóbbit sugárzó Karc FM Média Kft. pedig hatszázezer forintos bírságot kapott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!