Csintalan: Magyarország mentálisan, erkölcsileg, nyelvileg, emberileg, politikailag és történelmileg is rohan a szakadékba (VIDEÓ)

2024. augusztus 29. 15:23

Az MSZP-s politikusnak (elmondása szerint) van egy nagy hibája, ami alkalmatlanná teszi a politikára, de nem ígéri, hogy nem fog politizálni.

2024. augusztus 29. 15:23
null

Nyitókép: képernyőfotó / Klikk TV

Csintalan Sándor volt a Klikk TV adásának vendége, ahol hetvenedik születésnapja kapcsán életéről és pályájáról is beszélt. A volt politikus úgy látja: pályája során minden lényeges kérdésre jó választ tudott adni, és a kísértésekre minden esetben nemet tudott mondani. 

Mint fogalmazott: „az átkozott közélet” tizenöt éves kora óta vonzotta.

Mindig volt bennem egy küldetéstudatosság, egyfajta jóemberkedő szándék” 

– jegyezte meg.

Csintalan azt is elárulta a műsorban, hogy általában nem volt szimpatikus elsőre az embereknek, de ezzel megtanult együtt élni. „A gyerekkoromat szovjet gyerekek között töltöttem, akik számára egy vadidegen csávó voltam” – mondta, majd hozzátette, hogy szülei helyett nagyszülei nevelték fel.

A volt politikus kifejtette, hogy van egy szörnyű nagy hibája, 

ami valójában alkalmatlanná teszi őt a politikára.

 „De ez nem jelenti azt, hogy megígérném, hogy nem fogok politizálni. Nem értek az intrikához, nincs is hozzá affinitásom. Sose volt, és nem is tudom megtanulni” – jegyezte meg.

„Szoktam azon ironizálni, hogy édes Jóistenem, mekkora szerencséje van a volt Európának, meg annak idején a briteknek, hogy akkor még nem az volt a kurzuskonform, hogy egy dagadt alkoholistát megválasztottak Nagy-Britannia miniszterelnökének. Na, képzeld el, ha egy szépségverseny lett volna, lehet, hogy ott vagyunk az Urálon túl, ugye, 

mert Adolf Hitlernek azok voltak a tervei, hogy mi megyünk Keletre, mi nem voltunk benne az etnikai tisztaságban” 

– hangzott egy adott ponton Csintalan monológja.

A volt politikus arról is beszélt, hogy nem tudja kezelni a hatalmi játszmákat sem, mint fogalmazott, valójában sz*rik bele. Szerinte ha valaki politikus akar lenni, annak feltétele, hogy szeresse és akarja a hatalmat. „Ez nem jellemhiba” – szögezte le.

Ennek ellenére számos esetben volt hatalma. „De amikor odakeveredtünk, hogy effektív legyen a hatalom, akkor a végén mindig az volt, hogy lekoptam és kiszálltam” – magyarázta.

Csintalan bevallotta: 

Egy darabig személyes szerepem is volt abban, hogy Horn Gyulát nem tudták megbuktatni. Mindig meg akarták buktatni. Én azt szerettem volna, ha marad.”

A volt politikus úgy látja: ez az ország mentálisan, erkölcsileg, nyelvileg, emberileg, politikailag és történelmileg is rohan a szakadékba.

Most elmegyünk így? Dögöljünk meg így? Aztán meg meg is döglenek a barátaim. Ők sem akartak így. Ők sem ezt az országot akarták itt hagyni, így (...) Múltkor egy barátom megkérdezte: jaj, hol van a szocialista párt? Mondtam neki, hogy ameddig én itt vagyok, addig van” – fogalmazott Csintalan.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion8
2024. augusztus 30. 18:07
Pont az ilyen csintalanok exkomcsik, kivénhedt alkoholista megmondóemberek mint pl. bayer miatt van szakadékban Magyarország. Ezek az alja férgek tükörképei a társadalomnak...
mindent vissza
2024. augusztus 30. 17:32
Koszlott alember. Rohadjál meg ott ahol vagy!
Palatin
2024. augusztus 30. 11:05
Csintalan.... csintalan..., bruhahahaa... miért kell ezt ilyen finomkodva mondani. Sunyi, zabolátlan és ronda, kész, ne kerteljünk. Különben Sanyi, tudod mit, keverjél a házatlan csigákkal...., azok állnak hozzád a legközelebb széségben is és intelligenciában is... Mi nem vagyunk rád kiváncsiak. Ha valaki ránéz Csintalanra és még azután is megakarja hallgatni, hogy mit mond, az nem egészen normális. Ha ilyen leaszfaltozott agyú lumpen-elitek oktatnak bennünket, mint ez a minden lében WC-kefe, akkor egyre lököttebbek leszünk. Csintalankodjatok egymás között, de minket hagyjatok békén. Nincs velük közös témánk...
Palatin
2024. augusztus 30. 11:03
Nem értem, mit akarnak a Csintalan-féle gyurcsányista himpellérek elérni azzal, hogy tagadnak mindent, ami a magyaroknak tartást, identitást, vagy akár csak egy kis büszkeséget adhat. Talán így akarják magukhoz édesgetni a magyar választókat. Dehát ez örültség! Ha valaki azt mondja nekem, hogy: "Te ezen a földön csak egy jött-ment vagy, senkik nem voltak az elödeid se, egy tehetségtelen, bunkó népnek a gyermeke vagy stb. stb.", akkor sok minden lehetséges, de az biztosan nem, hogy a nyakába ugrok az illetönek az örömtöl és eufóriába esve kiáltozom, hogy: "Igen, te vagy az én emberem, téged követlek, neked hiszek, téged szolgállak" Aki ez utóbbit gondolja vagy reméli, az egy komplett idióta. Márpedig a gyurcsányisták igy viselkednek, ezt remélik. Persze az is lehet, hogy mazochisták, és inkább el akarják hessegetni a választókat maguktól. Mert egyáltalán nem a választók, hanem Brüsszel segítségével akarnak hatalomra kerülni. De akkor meg majd mi harapjuk el a gigájukat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!