Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Bocsánatot kért a BBC, amiért visszajátszották Varga Barnabás súlyos fejsérülését

2024. június 24. 14:55

Sokan kritizálták a csatornát, hogy túl sokat mutattak a magyar csatár balesetéből, de mindez nem rajtuk múlt.

2024. június 24. 14:55
Scotland v Hungary - EURO 2024

Nyitókép: Gokhan Balci/AFP

A BBC az UEFA globális hír- és képfolyamát használja az Európa-bajnokság meccseinek sugárzásakor. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók nem feltétlenül tudják ellenőrizni azt, hogy milyen látványnak vannak kitéve a nézők. A horrorisztikus jelenet visszajátszásakor az Egyesült Királyság tévései úgy igyekeztek korrigálni, hogy távoli, széles látószögű megoldásra váltottak, miközben Varga Barnabás kezelésben részesült – írja a Football.london.

A BBC-műsorvezető Gabby Logan, az egykori kiváló walesi válogatott futballista, Terry Yorath lánya kritizálta az Európai Labdarúgó Szövetséget. Elmagyarázta, az UEFA megszegte a saját protokollját azzal, hogy újra lepörgette az ütközést. 

Ezután elnézést kért a nézőktől és a magyar csapattól

Nagyon meglepődtünk, amikor az UEFA úgy döntött, hogy megmutatja ezt a visszajátszást, ezért amint tudtunk, képet váltottunk. Mi is ugyanúgy megdöbbentünk, mint önök, amikor újra lejátszották az esetet. Ugyanis vannak protokollok az ilyen esetben, Christian Eriksen három évvel előtti balesetét követően.

Ugyanilyen előírás az is, hogy lelátói verekedéseket, a pályára beszaladó nézőket, a játékvezetők elleni inzultusokat tilos sugározni.
 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 24. 16:39 Szerkesztve
ez egyébként egy épületes faszság... még a kommentátor sem tudta megmondani, hogy mi is történt valójában... és egyébként pár perces gugli-keresés, és megtalálsz mindent... én szerettem volna tudni, hogy ki verte fejbe Barnit... elég lett volna egy icike-picike visszaismétlés, hogy megkíméljenek egy tök fölösleges kereséstől... személyiségi jogok? ne vicceljünk már... az, hogy köpnek, a gyepre fújják ki az orrukat, az micsoda? legközelebb már a pályára is fognak húgyozni a játékosok, vagy mi? ezt, persze, premierplánban tolják az arcunkba, de egy fontos mozzanatot nem lehet megnézni azon melegében... mert sérülnek Varga Barnabás jogai...
chief Bromden
2024. június 24. 16:23
Kockáról-kockára és folyamatában elemezni élőműsorban, hogy mindenki számára kiderüljön, hogy egy szerencsétlen ütközésről van-e szó, vagy egy sunyi, aljas betartásról. Szándékosság esetén örökre eltiltani és bíróságra vele.
makrancos-kata
2024. június 24. 16:19
Nem az a baj, hogy az UEFA visszajátszotta a jelenetet, hanem az, hogy a VARosok nem.
zakar zoltán béla
2024. június 24. 16:19
30 éve "BBC".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!