A honvédelmi miniszter szerint ha ezt meglépi az EU, kitörhet a világháború

2024. május 28. 18:19

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy véli: egy Oroszország-NATO nyílt konfliktus esetén a magyar fiatalok lennének a legnagyobb veszélyben.

2024. május 28. 18:19

Nyitókép: Genya SAVILOV / AFP

Az európai parlamenti választások előtti utolsó szakaszban már nem a józan és békét kereső megoldásokkal állnak elő egyes tagállamok, hanem olyan kockázatos javaslatokkal, melyek könnyen a háború elmérgesedéséhez vezethetnek, Magyarország sem európai katonák küldését, sem a kötelező európai sorozást nem támogatja – jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek tanácsülését követően kedden. Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az MTI-hez eljutatott közleményében kiemelte: az Európai Unió tagállamai egyre nyíltabban állnak elő azzal a hajmeresztő gondolattal, hogy európai tagállamokból katonákat küldjenek Ukrajnába. 

Egyes európai politikusok már az európai szintű kötelező sorozásról beszélnek. 

Ennek az Ukrajnához legközelebbi országok polgárai, tehát akár a magyar fiatalok lennének legjobban kitéve. Ez Magyarország számára megengedhetetlen – jelentette ki. A honvédelmi miniszter elmondta: a keddi tanácskozás fő témája az Európai Unió Ukrajnának nyújtott katonai támogatása volt. A tagállamok többsége nemhogy visszafogná, hanem éppen fokozni akarja a katonai eszközök felhasználását, és egyre erősebbek, egyre nyíltabbak azok a hangok, amelyek már az EU kiképző missziója keretében katonák küldését is elképzelhetőnek tartják – tájékoztatott.  

Elképesztő az a javaslat is, hogy uniós tagállamok Ukrajna területén lelőhessenek orosz rakétákat” 

– fogalmazott a miniszter, majd arra figyelmeztetett: ha ez a lehetőség felvetődik, egyenes út vezet ahhoz, hogy Oroszország közvetlen konfliktusba keveredjen NATO-tagállamokkal.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:40
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­k­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­­s­z­e­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
auditorium
2024. május 29. 08:20
Micsoda biztonsági védelmet élvezhet Zele, h. a sok utazása ellenére is épbőrrel tér haza a zöldszalonba, ahonnan üzen és újabb segitséget kér URBI ET ORBI !. Nem tudni, Pu. utazik-e ennyit, mert erről nem szólnak a TV-hiradók, de őt is nagyon védhetik. A júniusi svájci béketárgyalásra a két háborús ellenfélnek , az ENSZ -Főtitkárnak, Bidennek és Stoltenbergnek és fontos egyházfőknek is jelen kellene lenni. Különben nem sok értelme van az egésznek.
főnix
2024. május 29. 06:50
A kimondhatatlan nevű nép vezette világállam gondolata, terve nem új keletű. Aki csak egy kicsit is utánanéz ennek a vonulatnak, tisztán láthatja, hogy nem a Klaus Schwab által meghirdetett „Great Reset” az origója a napjainkat is meghatározó történéseknek, azok sokkal régebbről eredeztethetőek. A mély állam, amely jelenleg usa székhelyű ( ez nem mindig volt így és nem is lesz mindig így ) mindent megtesz azért, hogy a több száz évvel ezelőtt kitűzött céljait elérje. Egyik eszközük ehhez az általuk uralt és manipulált bankrendszer, a másik a forradalmak, háborúk, anarchiák megtervezett és mesterségesen létrehozott sora. A jelenleg Ukrajnában folyó iszonyat csak egy a sok közül. A prolik, a csőcselék, a megvezetettek pedig önként ajánlják fel magukat rabszolgának a tervezett világállam részére...
kerek-a-perec
2024. május 29. 00:46
Szalay-Bobrovniczky Kristóf figyelmébe! Ez a háború azért kezdődött, mert a diktátor Putyin börtönvilága retteg a civilizált, liberális, demokratikus eszmék ukrajnán keresztül kelet felé terjedésétől! Idegesíti őket. Nem ismerős számukra. Megijeszti őket. Putyinék jól tudják, hogy a hatalmukat csupán az ellentmondást nem tűrő, erőszak szervezeikre tudják alapozni! Ez az ukrajnai honvédháború a liberális demokrácia és a totalitárius, barbár, sötét zsarnoki ideológiák kultúráinak összecsapása. Az ukrajnai háború az egész világ jövőjét alakítja. Ha hagyjuk győzni a zsarnokságot és az agressziót, mindannyian elszenvedjük a következményeket. Ahogy Zelenskyy mondta, hogy "ez nem két hadsereg háborúja, hanem két világnézet háborúja." Nincs értelme csak megfigyelőnek maradni. Ideje felállni és azonosítani magunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!