Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Kikosarazták Dobrev Klárát, nem járt sikerrel a próbálkozása

2024. június 06. 18:39

Sulyok Tamást próbálta támadni az ügyészséget felhasználva.

2024. június 06. 18:39

„A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség a 2024. június 6. napján kelt határozatával – a törvényes határidőn belül – elutasította dr. Dobrev Klára hivatali visszaélés, csalás és más bűncselekmények miatt tett feljelentését” – olvasható az ügyészség csütörtöki közleményében.

Dobrev feljelentése szerint Sulyok Tamás köztársasági elnök a 2014. és 2019. közötti időszakban alkotmánybíróként jogosulatlanul vette fel a fizetését, mert nem jelentette be az összeférhetetlenségét. Gyurcsány Ferenc feleségének állítása szerint Sulyok ezzel csalást és hivatali visszaélést követett el.

Csakhogy, amint az a közleményből kiderül, 

a nyomozó ügyészség rendelkezésére álló adatok szerint – Dobrev Klára feljelentésével szemben – Sulyok Tamás már alkotmánybírói jelölését követően, de még a megválasztását megelőzően kérte ügyvédi tevékenységének szüneteltetését.

„A Szegedi Ügyvédi Kamara a 2014. szeptember 24. napján hozott határozatával tudomásul vette, hogy dr. Sulyok Tamás 2014. szeptember 24. napjától határozatlan ideig szünetelteti ügyvédi tevékenységét kamarai tagságának fenntartása mellett, a szünetelés idejére helyettes ügyvédről gondoskodott” – írták.

A közlemény úgy folytatódik: „Sulyok Tamás a kamara felhívására 2019. évben újra úgy nyilatkozott, hogy továbbra is szünetelteti ügyvédi tevékenységét alkotmánybírói hivatása miatt. A Magyar Ügyvédi Kamara által vezetett országos ügyvédi nyilvántartás 2018. január 1. napjától működik, ezért az a 2014. évi határozatot nem tartalmazza, így a szünetelés dátumaként a 2019. évi nyilatkozat keltét vezették föl”.

Az ügyészség közleményéből kiderül az is, hogy az ügyvédi tevékenység szüneteltetésének kezdetétől fogva a Sulyok Tamás által még ügyvédként vállalt kötelezettségeket és jogokat az őt helyettesítő ügyvéd gyakorolta. A Dobrev feljelentésében megjelölt cégek vonatkozásában a kézbesítési megbízotti tevékenységet Sulyok Tamás még ügyvédként, alkotmánybírói jelölését megelőzően vállalta el, az ügyvédi tevékenység szünetelését követően ezen szerződések alapján a helyettese volt jogosult eljárni. A bárki által megtekinthető cégbírósági adatok szerint a Sulyok Tamást helyettesítő ügyvéd a cégbíróságnak mindkét cég vonatkozásában bejelentette, hogy bár a szerződést még Sulyok kötötte ügyvédként, de az ügyvédi tevékenységének szünetelése alatt ő látja el helyette ezen feladatokat is. A kézbesítési megbízotti cím egyébként az ügyvédi iroda címe volt, így a kézbesített iratokat Sulyok Tamás nem, csak a helyettese volt jogosult és köteles átvenni.

Az ügyészség leszögezi: 

a rendelkezésre álló adatok szerint Sulyok Tamás az alkotmánybíróvá történt megválasztását követően ügyvédi – és így kézbesítési megbízotti – tevékenységből származó díjazásban nem részesült.

Mivel dr. Sulyok Tamás alkotmánybíróként nem látott el ügyvédi tevékenységet, ennek keretében kézbesítési megbízotti tevékenységet sem, így alkotmánybírói szolgálatának ideje alatt jogszerűen vette föl alkotmánybírósági juttatásait, ezzel sem csalást, sem hivatali visszaélést nem követett el” 

– húzták alá.

Hozzátették: „A dr. Dobrev Klára beadványában sérelmezett mezőgazdasági földterületeket érintő szerződéskötésekkel összefüggésben esetlegesen felmerülő cselekmények elévülés miatt nyomozás keretében nem vizsgálhatók, a feljelentés elutasítása mellett Magyarország Ügyészségének közérdekvédelmi szakága vizsgálja, hogy szükséges-e, illetve lehetséges-e magánjogi intézkedést tenni e tárgyban”.

A teljes közlemény ide kattintva érhető el.
 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2024. június 07. 12:03
Dobrev Klára miközben a más szemében a szálkát keresi, a sajátjában még a gerendát sem veszi észre?
Palatin
2024. június 07. 11:51
A DK egy fekete lyuk árnyéka. Dobrevnek egy szavát se higgyétek, ö a legkevésbé sem kell nekünk. Arrogáns és fennhéjázó fúria a Klára, Büszke nem lehet az Apró családfára. Ha ö hatalmat kap, nagy lesz annak ára, Egész magyarságunk mértéktelen kára. Öt posztokra jelölni örült gondolat, Vele országunk a múltba visszatolat. Nagyapja likvidált ártatlan foglyokat, Árva népünk hőseit, átkozottul sokat. A Dobrev kislány egy galád bajkeverő, Példaképe ki más, mint Rákosi és Gerő, Nö létére duzzad benne pusztító erő, Az unió hátszelében nagy ricsajt ver ő. Egész társulatuk húzzon a pokolba. Ö terelne minket közös, bús akolba, Ehhez őnagysága lenne a trójai faló. A bolsik világa nem magyarnak való.
moricka13-3
2024. június 07. 07:17
A magyarság többsége továbbra is a legmesszebbmenőkig elítéli a Dobrev/Gyurcsányék politikai kultúráját, de az övékéhez hasonlatos szerencsétlen mitugrász Magyar Péter minden poliitikai és egyéb megnyilvánulását is.
Glück28
2024. június 07. 07:12
A büdös bolgár trampliból még a szart is ki kéne perelni, hogy a családjával együtt az utcán pusztuljon el és még a génjei is eltűnjenek a bolygóról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!