Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Elnökök

2024. május 26. 21:33

Orbánnak nincs szerencséje a köztársasági elnökökkel.

2024. május 26. 21:33
First Day Of An EU Leaders Summit
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

„Akárhonnan is nézem, Orbánnak nincs szerencséje a köztársasági elnökökkel. A kiválasztásnál velük biztos nem töltet ki 500 pontos kérdőívet, talán a felcsúti házban elfogyasztandó, általa készített rántotta is kimarad, de azért mégis kell valamilyen szempontrendszernek lennie, ami alapján dönt.

Mert afelől ne legyen, nem lehet kétségünk, hogy Magyarország legfőbb közjogi pozíciójáról maga a miniszterelnök határoz, a parlamenti procedúra csak formaság. Ez biztosan így van, amióta ő ül a kormányfői székben, de korábban sem volt másként, jórészt a baloldal szerencsétlenkedései miatt.

De ezt most hagyjuk, maradjunk csak az »újkornál«, a politikai időszámításunk új kezdeténél, azaz a 2010 utáni időszaknál. Azóta ugye megfordult az elnöki palotában Schmitt Pál, Áder János, Novák Katalin és most Sulyok Tamás. A négy közül kettő idő előtt távozott, fogalmazhatunk úgy is: megbukott, Áder kitöltötte ciklusait, míg Sulyok Tamás helyzete erősen kérdőjeles.

A kérdés tehát úgy hangzott: vajon milyen szempontok alapján választhat Orbán?

Vannak rosszindulatú megközelítések, én ezeket nem osztom, de azért ideírom: egyesek szerint olyanokat helyez maga fölé, akik valójában mindig, ilyen-olyan okoknál fogva, alatta maradnak. Vagy, durvábban fogalmazva, akiket maga alatt tud tartani. Megint másként: akinek a dossziéja nem teljesen makulátlan. Én, mondom, messze nem értek egyet ezen véleményekkel, és inkább azt vélem: más szempont dominálhatnak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. május 27. 21:05
KOMUNITA FASSZOPO UJSÁG CSÖDBE MEHETNÉTEK MÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
google-2
2024. május 27. 15:21
Nem Orbánnak nincs szerencséje, hanem ti támadjátok meg nemtelenül, bestiálisan az összes eddigi köztársasági elnökünket, kivéve Gönc Európa, segíts! Árpádot és a valamennyire nektek behódoló Sólyom urat.
Obsitos Technikus
2024. május 27. 11:19
Akárhogy is nézem, amikor az Alkotmánybíróság elnöke volt, nem nyígtatok ostobák.
Patika
2024. május 27. 10:52
Azzal nincs szerencséje, hogy kiadott parancsait végrehajtják. Azzal viszont oltári nagy van, hogy nem leplezik le hogy ők csak egy választott csicskái voltak egy művivé degradált pozícióban. (lásd csicska Sulyok első hivatalos húzását, amiben ellenjegyezte azon SVÉD _FINN NATO-ba JUTTATÁSÁT, akik most bevonulnának a frontra)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!