Hiába Karácsonyék harmincmilliós támogatása: bezár az Átrium színház

2023. augusztus 21. 18:53

A most kezdődő évad végével, 2024 nyarán lehúzzák a rolót.

2023. augusztus 21. 18:53
null

Az Átrium a Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem volt elég a tavalyi közösségi kiállás, így a most kezdődő évad végével bezárnak. Kiemelik: köszönik mindenkinek a támogatást, ám nem tudnak tovább dolgozni.

A színház tavaly indított gyűjtést annak érdekében, hogy életben tudjon maradni, még a Főváros is adományozott egy látható összeget

Ezt is ajánljuk a témában

Azelőtt szeretnénk befejezni, hogy ez elkezdene látszani a művészeti munkánkon, kollégáink mentális és fizikai egészségén. A jelenlegi helyzet emberileg és szakmailag is fenntarthatatlan”

– írták. 

A közlemény szerint az Átrium Mecénás Klubot és a támogatási programot is megszüntetik szeptember 1-jével. Úgy fogalmaztak: elfáradtak, és az elmúlt évek eseményei éppen azt a kíváncsiságot ölték ki belőlük, ami miatt érdemes volt színházat csinálni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Egy évadunk maradt arra, hogy együtt elbúcsúztassuk azt a színházat, amit csinálunk. Szeretnénk szabadon együtt örülni annak, hogy még van egy évad, amire várunk mindenkit szeretettel!"

– zárták közleményüket.

Nyitókép: atrium.hu

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. augusztus 22. 13:26
Túl sokat kellett visszaosztani.
Fegyenc8
2023. augusztus 22. 10:44
Nahát! Nem tudtak megélni a piacról? Akkor mégsem olyan értekes amit csinálnak?
Kormánypárti2
2023. augusztus 22. 08:09
Még a belpesti ballibsik se értékelik azt a "magas művészetet"? Pedig ha annyian vannak hogy még tudták választani a Karácsonyt, akkor csak az lehet a háttérben, hogy igénytelen prolik, suttyók, akik nem vevők az értékekre.
Chekke-Faint
2023. augusztus 22. 08:05
A nincs rá igényt a nézők döntötték el, vagyi a nem nézők. Kár nekik üzengetni. Ti voltatok a bezárás teljes tervezői és megalkótói.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!