Elárulta a pedagógustüntetések szervezője, mi volt a valódi céljuk

2023. november 06. 21:49

Törley Katalin örülne, ha „Orbán menne”.

2023. november 06. 21:49
Résztvevők az új pedagóguséletpálya-törvény elleni tüntetésen a Kossuth téren, a Parlament előtt 2023. június 16-án.

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom vezetője a miniszterelnök távozását követelte egy nemrég megrendezett pódiumbeszélgetésen, ahol Gulyás Márton kérdezte – számolt be róla a Magyar Nemzet. Törley a rendezvényen azt is elmondta, hogy nem elég megbuktatni Orbán Viktort, hiszen „Kádár is ment, és utána nem sokkal újra kialakult egy autorista, paternalista, abuzív rendszer”.

 Meg kell tanulnunk azt, hogyan állunk szemben egy abuzív hatalommal, azt, hogyan utasítjuk el, hogyan állunk ki a saját jogainkért – mondta. Hozzátette, 

nagyon örülne, ha Orbán menne”.

A beszélgetés egyébként az Elfogy a levegő című film bemutatóját követte. A film egy romániai tanár helyzetén keresztül hivatott „bemutatni” a magyar oktatás helyzetét.

A filmet állami támogatásból, az Inkubátor program hozzájárulásával forgathatták

– árulta el Gulyás Márton a beszélgetés során. 

Törley még azt is hozzátette, hogy egyébként sosem biztos abban, amit tesz, mindig inkább „körbejárja”, és mindig kételkedik abban, hogy „mi van”. „Ez nem egy könnyű út” – fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sumshine
2023. november 07. 19:51
Én meg annak örülnék,ha az ilyesféle "pedagógus"-ok mennének jó messzire...
Srptk
2023. november 07. 17:21
Elvtársnő! Hallgasson pankotaira!
KBA98
2023. november 07. 16:39
Hülye, aljas pi...a! Ezért volt az egész cirkusz? Egy eredménye van: hogy azok, akik nem valók erre a pályára , eltakarodtak! Mindenki tudja, hogy mi áll ennek a háta mögött, remélem, hogy soha nem tudnak nyerni!
irmag2
2023. november 07. 16:06
Akkor nem iszom Törley pezsgőt alkalmilag sem! B...n egyedül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!