„Nekem meg ettől fordul fel a gyomrom!” – kiakadt Kepesre a Népszabadság egykori főszerkesztője

2023. október 15. 08:21

Murányi András szerint az író „arra a trackre lépett rá, amelyen a propagandasajtó fut”.

2023. október 15. 08:21

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Kepes András Facebook-bejegyzésben fejezte ki nemtetszését, miután a Telex a vele készített közel másfél órás interjúból a következő mondatot emelte ki címnek: 

Az Origótól felfordul a gyomrom”. 

Kepes András akkor azt írta, „Ha a Telexnek a beszélgetésünk arról szólt, mint amit a címben és a felvezetésben jeleztek, akkor most már a Telextől is felfordul a gyomrom”. Ezt követően a lap – cenzúrázva saját magát – új címet adott az interjúnak, amelyet az író egy Facebook-posztban köszönt meg.

Ezt is ajánljuk a témában

A Media1 cikke szerint az eset kapcsán megszólalt a 7 éve megszűnt Népszabadság utolsó főszerkesztője, Murányi András is, aki az alábbi Facebook-posztjában szállt bele Kepes Andrásba:

„Azzal, hogy a Telex.hu – alighanem a botrány eszkalációjának elkerülése érdekében – megváltoztatta az interjú címét, elsősorban saját magának tartozik elszámolással; olvasói eldöntik, mennyire érzik neccnek, hogy 

az újság deklarált függetlensége idézőjelbe került. 

Érdekesebb Kepes András reakciója, amennyiben megdicsérte a lapot: »A Telex.hu közben megváltoztatta az egyébként korrekt interjú szerencsétlen címét. Méltányolom az önreflexiót! A hibák arra valók, hogy tanuljunk belőle.«

Hibák? Azzal »hibázott« a Telex.hu, hogy amúgy az interjúban elhangzó állításból adott címet? Mi van? Kepes – minden tiszteletem mellett – éppen arra a trackre lépett rá, tekintélyét, erejét latba vetve, amelyen a propagandasajtó fut: ne hibázz azzal, hogy nekem nem tetsző módon nyúlsz a hírlapkészítéshez. Nekem meg ettől fordul fel a gyomrom.”

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2023. október 15. 19:57
Fosik, mint a murányi kutya.
Palatin
2023. október 15. 18:39
Kepes, a Telex és Murányi engem egy köpés erejéig tudnának meghatni, ha nem sajnálném rájuk azt a kis folyadékveszteséget. Mert annyit sem érnek.
Palatin
2023. október 15. 18:34
Érdekes jelenség, amikor valakinek a neve, az illetö titkolt énjét tárja fel. Kepes András nevének betüiböl azt lehet kirakni, hogy "RENDES KAPÀS", azaz ö is egyike azoknak a kétkezi lázítóknak, akik a Gyurcsány csattanó maszlagot és gyilkos csomorikát termesztö kertjében kapálgatnak. Vagy: "EPÉS BORT OKÁD" .... Ha ennek a mondatnak a betüit átrendezzük, azt kapjuk, hogy "BOD PÉTER ÁKOS". Mit rejt a "Demokratikus Koalíció"? Egy rejtett igazságot: "CIKI ADATOK: EU IS LOM, KÓR" Hát igy állunk az unióval. Semmit sem ér, csak egy lom, egy beteges képzödmény. Huncut ez a Gyurcsány, elrejti az igazságot, nekünk meg állandóan dicsöíti az EU-t. Gyurcsány Ferenc-böl csak egy profétai jóslást lehet kifacsarni: "FUCCS, NYÀR, NYEREG": Azaz 2026-ben Gyurcsány ismét befuccsol és nyáron elnyergel. Dobrev Klára anagrammái is sokat mondóak: "KÁBA LORD VER", azaz Fecó részegen verni szokta a nejét. A "BAL ORVKÁDER" arra utal, hogy Dobrev még a baloldalon is "orv-káder"-nek számít.
luisbathhelena
2023. október 15. 15:02
Van egy jó hírem: Nekem demokratikusan egyaránt felfordul a gyomrom Kepestől, a Telextől és Murányitól egyaránt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!