Európa mélyállami birodalmi alávetésének stációi

2023. szeptember 21. 08:03

Ha Trump tényleg meg tudná nyerni a 2024-es elnökválasztást, akkor Európa birodalom-ellenes erői könnyebben állami politikává tehetnék mai terveiket.

2023. szeptember 21. 08:03
TRUMP, Donald
Pokol Béla
Facebook

„A német Schröder kancellár és a francia Chirac elnök a legeltökéltebbek voltak egy Amerika-ellenes Európa kiépítésében, ahogy ez már az1980-as évek második felében a Jacques Delors vezette EU-ban is vezető eszme volt.  Ez olvadt el európai oldalról az ütközésektől irtózó Merkel kancellárral, illetve a változó, de gyenge francia elnökökkel, és az ezredforduló utáni évektől már minden autonóm törekvés eltűnt a nyugat-európai kormányzó erők programjából. 

A franciáknál ez csak a minden párt számára kötelezően kiátkozott Le Pen-pártban maradt élő, de ez eddig még nem tudta befolyásolni a francia politikát, noha időnként már a legnagobb francia párttá tették a szavazók. Ugyanígy a németeknél az AfD politikájában maradt fenn Amerika birodalmi alávetésével szembeni protestálás, de eddigiekben ez a párt sem tudta a német politikát befolyásolni.

 A mélyállami birodalomépítésnek és az intervencionista külpolitikának így nemcsak az USA-n belül voltak ellenzői, hanem ez európai oldalról is megjelent. Ma azonban ez csak akkor éledhetne fel, ha Le Pen asszonyék pártja többséget szerezne a Nemzetgyűlésben, vagy legalább Le Pen asszony győzni tudna a következő elnökválasztáson, amire most csekély esély mutatkozik. 

A németeknél ebbe az irányba a CDU pártelnök, Merz által már felvetett majd gyorsan vissza is vont szövetségkötés az AfD-vel vezethetne, de ezt a migráció terheinek elviselhetetlenné válása a jövőben még a megvalósítás felé tolhatja. 

Ha pedig a intervencionizmussal elvi szinten is szakítani kívánó Trump tényleg meg tudná nyerni a 2024-es elnökválasztást, akkor Európa birodalom-ellenes erői könnyebben állami politikává tehetnék mai terveiket.”

***

Nyitókép: Alex Brandon

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2023. szeptember 22. 07:50
Ha a kecskeméti Nagytemplomnak gatyája volna, ő lenne a legnagyobb legény.
Hangillat
2023. szeptember 21. 11:09
Többrétegű a felvetett probléma; a 'normál' kapcsoló, a társadalmi immunitás-vészjelző sok országban 'ki' állásban van, köszönhetően a mai magyar 'jogállamiság' álproblémáját megelőző PC racionálisnak tűnő globális kikényszerítésének. A kiagyalói mára a political correctness-re rádolgozták a gender-idiotizmust, a torz 'zöld' világmegmentést, a MÁSSALHANGZÓK+, woke, multiculture, a szabad menekültek befogadását stb. Először a kapcsoló 'be' állapotát kell elérni, mivel a fenntebbi kisebbségek bolsevizálásával létrejött az ultraliberálisok vezette hálózatos imperialista balsevizmus ellentmondást nem tűrő nyugati kizárólagos uralma. Ennek tabuk nélküli szakmai kritikája az első lépés a mélyállamiak elleni fellépésnek. Itthon még könnyebb a helyzet. A 'világ normálisai cselekedjetek! ' mozgalom lehet trendfordító. A szakmai vitákból a józan átlagembernek, választóknak az a végkövetkeztetés kell hogy lecsengjen:'ezek tényleg hülyék'.
google-2
2023. szeptember 21. 09:38
Több Pokol Bélát a Mandinerbe! Több fényt, mint Perintfalvit, Hodászt, Bartust stb!
istvanpeter
2023. szeptember 21. 09:31
A háttérhatalmi maffia értelemszerűen Európát is a világrabszolga birodalom részeként képzeli el és nem pedig világhatalmi tényezőként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!