Ferencz Orsolya: Politikát csinál a baloldal a klímaváltozásból

2019. szeptember 16. 07:03

Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint nem tudni, hogy a klímavészhelyzet mit jelent.

2019. szeptember 16. 07:03

Politikai témává teszi a klímaváltozást a baloldal, holott ez tudományos kérdés – mondta Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1műsorán vasárnap este. Közölte: az emberi tevékenység károsan befolyásolja a Föld bioszféráját, ez tudományos probléma, amelynek megoldását azonban nem segítik a politikai érdekek.

Véleménye szerint a természetvédelem ügyének legtöbbet éppen a magukat „zöldnek maszkírozó” baloldali erők ártanak, amelyek szakmaiság nélkül érvelnek.

Németországban például a zöldek elérték, hogy ne épüljön atomerőmű, de emiatt jelentősen megnőtt a fosszilis energia okozta környezetszennyezés. Ugyanakkor Magyarországon csökkent a kibocsátás és 2030-ra az energia előállítása karbonsemleges lesz - magyarázta a szakember.

Ferencz Orsolya azt mondta: a megoldáshoz higgadtságra, józanságra, szakmaiságra van szükség, nem klímavészhelyzetre, amelyről senki nem tudja, mit jelent.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2019. szeptember 16. 08:54
Bonyolult ügyeket egyszerűvé tenni nem kis feladat. Orsolya asszony is egy fából vaskarika átalakítást próbál. Ezt sokkal intelligensebben teszi, mint kantársai nagy része, akik az internáci klíma-hype-tól sem képesek megszabadulni. Rokonszenvem és elismerésem amellett, hogy a valódi problémákra próbálja a hangsúlyt áthelyezni. Ugyanabba a problémába fog ezzel is beleütközni, mintha a klíma-hazudozást vonná kétségbe: a tudományos hitelesség és a metodika érthetővé tételébe a "köz" számára.
aleb19
2019. szeptember 16. 08:51
Magyarországon csökkent a kibocsátás és 2030-ra az energia előállítása karbonsemleges lesz - magyarázta a szakember. ---------------------------------- orban megis megvetozta a 2050-s eu karbonsemleges eloirasat 1-2 honapja...valaki hazudik
aleb19
2019. szeptember 16. 08:48
esetleg a jobbos illibsiknek nem kellett volna betiltani a szeleromuveket letesiteset vagy napelem termekdijjat bevezetni vagy a haztartasi eromuvekre uj ado fajtat bevezetni vagy miertszarosnak szeneromuvet vasarolni/uzemeltetni vagy szetosztani a fidesz haverok kozt a napelemes penzt 85% tamogatottsagi formaban vagy haztartasi napelemeknel 50%-nal tobbet fizetni a fel nem hasznalt energiaert vagy magas jovedeki adot kivetni az etanolra vagy exmol-s jogaszokbol fideszes kepviseloket csinalni
kunfia
2019. szeptember 16. 08:33
"2030-ra az energia előállítása karbonsemleges lesz " Ha hazudni kell,akkor legalább jó nagyot. Tehát 2030ra az összes család Magyarországon a paksi erőművel fűt majd?Persze,lehet az is,hogy ellentételeznék a fölös karbonkibocsátást,de ahhoz már most megújulókat kellene támogatni,de ez a kormány arra inkább különadókat vet ki.Azaz Orbán parancsára hazudni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!